23.6 C
Lloret de Mar
Camí de Mas Arboç, tallat

El MILLOR critica que l’Ajuntament hagi tallat el Camí de Mas Arboç per les queixes veïnals

Per la seva banda, l'equip de govern ha anunciat que reobrirà el carrer en breu i instal·larà un comptador de vehicles i velocitat per analitzar el trànsit que hi ha.

Camí de Mas Arboç, tallat

Darreres Notícies

 

El Moviment Independent de Lloret (MILLOR) reclama l’obertura immediata del carrer Camí de Mas Arboç, que connecta l’avinguda de les Alegries i Sant Quirze. El portaveu del principal grup de l’oposició, Marc Fuertes, critica que les queixes veïnals per l’elevat volum de trànsit hagin portat l’equip de govern a tallar el carrer en sentit Fenals.

Com a resposta, el regidor de Mobilitat, Albert Robert, ha anunciat que l’equip de govern té clar que aquest carrer s’ha de reobrir, però argumenta que van decidir tallar un sentit de la marxa per la inseguretat que provocava l’increment de trànsit registrat.

El regidor ha matisat que cal trobar una solució per regular aquest increment de trànsit i, en aquest sentit, instal·laran un comptador de vehicles i de velocitat per analitzar de manera precisa quin trànsit assumeix aquest vial i buscar una solució definitiva. La previsió és reobrir el carrer en el termini d’una setmana.

El MILLOR també critica que la decisió de restringir el pas de vehicles no ha obtingut el suport dels departaments responsables, és a dir, el de la Policia Local i el de Mobilitat. Un apunt que el regidor Albert Robert nega de manera rotunda, ja que assegura que totes les decisions al respecte s’assumeixen en la comissió de vialitat, formada precisament per personal de mobilitat i de la policia local.

D’altra banda, Marc Fuertes qüestiona l’obtenció de la llicència d’activitats i l’obertura del supermercat LIDL en aquesta zona, ja que assegura que les obres d’aquest pla parcial encara no estan acabades. I, en aquest sentit, opina que potser hi hauria algun intercanvi d’interessos amb permissivitat entre aquesta empresa i l’ajuntament, ja que LIDL va patrocinar la Lloret Night Trail.

Però el regidor d’Urbanisme i d’Esports, Joan Bernat, és contundent en negar aquesta relació. De fet, Bernat ha matisat, d’una banda, que el contracte de patrocini de LIDL és amb l’empresa organitzadora de la cursa, Wefeel Events, i no amb l’Ajuntament. I, d’altra banda, ha explicat que el Consistori precisament va retardar dues vegades l’obertura del supermercat perquè no complia amb els requisits demanats d’urbanització per garantir la mobilitat i la seguretat a la zona; i que no se li va permetre obrir fins que sí que els va complir.

El regidor ha reconegut que en aquell terreny encara hi ha molta feina d’urbanització per fer, però ha remarcat que no és responsabilitat del LIDL, sinó que es tracta d’una zona privada on els particulars són els encarregats d’adequar-ho. I ha afegit que a curt termini hi ha prevista l’obertura d’un gran supermercat.

spot_img

El + Vist