13.2 C
Lloret de Mar

Mor Jordi Noguera, propietari del Santa Marta, als 67 anys

L'hoteler, que va participar de manera activa en diverses associacions de la vila, va morir la matinada de diumenge a dilluns de manera sobtada per un problema de salut.

Jordi Noguera
Jordi Noguera

Darreres Notícies

Ha mort Jordi Noguera, propietari de l’hotel Santa Marta. Va morir la matinada de diumenge a dilluns de manera fulminant per un problema de salut, a l’edat de 67 anys.

Noguera, que deixa dona i tres filles, la Marta, l’Andrea i la Pilar, era considerat, per sobre de tot, amant de la família i amic dels seus amics. Així el recorda l’exalcalde Jordi Martínez Planas, que el coneixia des de petit i amb qui va compartir, sobretot, l’activisme a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF). Segons Jordi Martínez, Noguera tenia diferents propietats forestals heretades per part de pares i de sogres, i s’encarregava de tenir-ne una especial cura.

Noguera va ser el propietari durant pràcticament tota la seva vida del Santa Marta, establiment emblemàtic de Lloret de 5 estrelles, el primer de la destinació en tenir aquesta categoria. Es tractava d’un negoci familiar, que s’ha distingit sempre per oferir luxe, qualitat i discreció als clients. El president del Gremi d’Hotelers, Enric Dotras, creu que Jordi Noguera era un exemple a seguir.

També va ser un dels fundadors del Rotary Club a Lloret, el 1986. L’exalcalde i membre del Rotary, Romà Codina, assegura que el trobaran molt a faltar.

El també exalcalde Xavier Crespo remarca de Jordi Noguera l’atenció que tenia sempre per mantenir i tenir cura de les amistats.

L’actual alcalde, Jaume Dulsat, també ha lamentat la mort de Jordi Noguera i recorda una anècdota que va fer palès la importància que tenia per a l’empresari mantenir una relació familiar amb els clients.

El Santa Marta va obrir les portes l’any 1958 en un paratge que era i és privilegiat, enmig dels pins i amb vistes al mar. Compta amb una 80a d’habitacions i els luxes propis d’un hotel de 5 estrelles. Des de l’any passat, és el primer establiment de Lloret que permet carregar vehicles elèctrics. Això demostra, segons els que el van conèixer de prop, la seva voluntat d’adaptar-se sempre als nous temps i ser pioner en aspectes importants per a la millora turística de Lloret.

Com hem dit, a banda de ser el propietari de l’hotel Santa Marta durant més de 40 anys, Jordi Noguera va formar part de diverses associacions empresarials de Lloret, com el gremi d’hostaleria, el Cercle d’Economia, la Mesa Empresarial o el Rotary; a més, va ser membre de l’Agrupació de Defensa Forestal.

spot_img

El + Vist