14.5 C
Lloret de Mar

Muekka i l’Aula Municipal de Teatre de Lloret, escollides per participar al FITAG d’aquest any

Totes dues companyies estan molt satisfetes de poder participar en el reconegut festival de teatre amateur en una edició que se centrarà més en els grups locals atesa la situació de pandèmia.

Una escena de 'No t'ho callis'
Una escena de 'No t'ho callis'

Darreres Notícies

Dues companyies de teatre de Lloret han estat escollides per participar aquest any al FITAG, el Festival de Teatre Amateur de Girona. Són Muekka i l’Aula Municipal de Teatre.

servicios profesionales jimenez

Muekka oferirà l’espectacle No t’ho callis, portat a escena per Corset Teatre i Butaka Jove, amb el suport del Teatre de Lloret. El director, Enzo Poblete, recorda que l’obra, estrenada a la vila el desembre passat, parla sobre l’assetjament escolar.

Aquesta serà la tercera vegada que Corset Teatre participa al FITAG. Ho va fer el 2016 amb Código Alfa i el 2019 amb Ese silencio incómodo. Estan molt contents de poder tornar a participar-hi.

Pel que fa a l’Aula Municipal de Teatre, és la primera vegada que hi participaran. Oferiran l’espectacle Universos paral·lels, basat en un text de Nick Payne, titulat Constel·lacions. Una obra que, segons el responsable de l’aula, Joan Romà Ortiz, s’ha de veure perquè és molt difícil de definir, tot i que assegura que barreja tragèdia i humor.

‘Universos paral·lels’ (Aula Municipal de Teatre)

Ortiz explica que són un grup que fa temps que fan teatre i ja tenien ganes de preparar una obra per presentar al festival. L’espectacle s’havia d’estrenar aquest mes de maig, però arran de la crisi del coronavirus no ho han pogut fer. Els últims mesos, els assajos els han fet en línia. El grup espera poder reprendre els assajos presencialment aviat i també pensa en una preestrena a Lloret abans d’actuar al FITAG. Sigui com sigui, Joan Romà Ortiz assegura tant al grup com a ell personalment els fa molta il·lusió poder participar en aquest reconegut festival de teatre amateur.

El regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert, està molt satisfet que el FITAG hagi escollit dues companyies de la vila, que assegura que tenen molta qualitat.

Aquesta setmana s’ha donat a conèixer la llista dels grups seleccionats per a aquesta edició del festival, que aquest any se centrarà molt més en els grups locals ateses les restriccions de mobilitat que hi ha entre països per la Covid-19. Les representacions es faran a la ciutat de Girona i s’intentarà que també es puguin fer en altres municipis col·laboradors, com Lloret de Mar. El regidor apunta que encara no han pres cap decisió al respecte, a l’espera de com evoluciona la pandèmia.

El FITAG, que arriba a la 20a edició, se celebrarà del 25 al 29 d’agost a la ciutat de Girona.

spot_img

El + Vist