17.1 C
Blanes
Arran del toc de queda, els carrers de nit han quedat buits.

Municipis confinats els caps de setmana, comerços grans tancats i activitats suspeses

S'aturen totes les activitats extraescolars i l'activitat cultural i tanquen els centres esportius. Tampoc no es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. Les mesures entraran en vigor aquest divendres i duraran, de moment, 15 dies.

Arran del toc de queda, els carrers de nit han quedat buits.

Darreres Notícies

El govern anuncia un enduriment de les mesures per combatre la Covid, que passen per un confinament perimetral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana. Tampoc no es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. Les mesures entraran en vigor aquest divendres i duraran, de moment, 15 dies.

L’horari del confinament de cap de setmana serà de les 6 del matí de divendres a les 6 del matí de dilluns. S’avança a divendres per evitar els moviments “massius” d’un cap de setmana que havia de ser festiu.

circo de las estrellas

Queden fora de les restriccions desplaçaments justificats per qüestions mèdiques, laborals o cura de persones dependents. També es preveuen excepcions per a les visites als cementiris el 31 d’octubre i l’1 de novembre, sempre que sigui dins de la mateixa comarca.

Les noves restriccions que s’han aprovat aquest matí en un consell de govern extraordinari entraran en vigor aquest divendres, un cop es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) aquesta matinada, i ja no es podrà sortir del terme municipal.

pere aragones
El govern ha comparegut després del consell executiu extraordinari 

El confinament perimetral anirà acompanyat de l’aturada de l’activitat cultural. Teatres, cinemes i sales de concert hauran de tornar a tancar, siguin exteriors o interiors. Els museus, arxius i sales d’exposicions podran obrir al 33%. Les biblioteques només podran oferir el servei de préstec.

També hauran de tancar els centres esportius, com els gimnasos o els entrenaments no professionals.

La mesura també afecta els centres comercials, excepte la part de supermercats, i comerços de més de 800 metres quadrats, que també hauran d’abaixar la persiana, sempre que no siguin d’alimentació i serveis essencials. El petit comerç, doncs, podrà continuar obrint com fins ara, amb un aforament del 30%.

S’ha acordat seguir impulsant el teletreball i quan no es pugui teletreballar, s’haurà d’esgraonar l’entrada i flexibilitzar horaris.

S’aturen també totes les activitats extraescolars, tot i que s’exclouen les que es fan a l’escola mantenint el grup bombolla. Pel que fa a la docència, continuen les classes presencials i a partir de batxillerat s’opta per un model híbrid que combina la presencialitat amb el teleestudi. També afecta formació professional, que serà telemàtica sempre que sigui possible. Les universitats continuaran fent l’activitat a distància, amb excepció de les pràctiques i les avaluacions.

Les restriccions vigents com el tancament de bars i restaurants, de centres d’estètica o de l’oci nocturn es mantenen. També el toc de queda entre les deu de la nit i les sis del matí. Però un dels canvis que es contempla és que els repartidors de menjar a domicili puguin treballar fins a les onze de la nit, en comptes de fins a les deu, tal com decretava fins ara el toc de queda nocturn.

Les mesures estan encaminades a evitar el col·lapse de les unitats de cures intensives, que en poques setmanes podrien arribar a igualar el pic de la primera onada de la pandèmia. Si no es prenen mesures contundents, el govern assegura que en 15 dies el país tornarà a la situació del mes de març.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist