13.3 C
Lloret de Mar
Cartell del concert d'aquest dimecres a la nit

Nit de Guitarra a la parròquia de Lloret amb els Amics de la Música

L'audició comptarà amb un cartell de luxe: Tono Blasi, Josep Soto i el duet femení All’aria.

Cartell del concert d'aquest dimecres a la nit

Darreres Notícies

Aquest dimecres, nova audició a la parròquia de Sant Romà que organitza l’associació Amics de la Música. Qui actuarà seran quatre artistes: Tono Blasi, Josep Soto i el duet femení All’aria.

Repassem, breument, el currículum dels músics que pujaran a l’escenari aquest vespre. L’afició per la guitarra d’en Tono Blasi l’agafa de ben jove, iniciant el seu aprenentatge amb la guitarra elèctrica; amb el pas dels anys el Rock va anar deixant pas a la Música Clàssica i, actualment, disposa d’un ampli repertori de peces clàssiques de totes les èpoques, des del barroc, passant pel classicisme i el romanticisme i, fins i tot alguna peça més moderna.

Fins ara, Blasi té editats dos treballs en solitari, que porten per títol Mar d’Amunt i Vent del Nord, i un CD en duet amb el violoncel·lista Ignasi Prunés que porta per títol Terra Salada. Tots els àlbums estan inspirats en l’especial relació que l’artista té amb el mar i la terra de la zona nord del Cap de Creus. L’artista explica que la seva actuació consistirà en “quatre peces, tres de guitarra espanyola i una diferent. Primer un fragment del “Concierto de Aranjuez” de Joaquín Rodrigo, després una de Manuel de Falla, una de Francisco Tàrrega i, per últim, una peça que no es toca en guitarra que és el Danubi Blau”.

D’en Josep Soto, poc podem dir que ja no se sàpiga. El guitarrista lloretenc té una dilatada experiència musical i, prova d’això, és la publicació de diversos discos. Des del punt de vista local, és l’impulsor de festivals com el Musicava o, de forma recent, el Fenals de Música.

Per últim, el duet All’Aria, integrat per la Núria Cervantes i la Maria Umbert, és exponent d’una manera de tocar pròpia, on la tècnica més actual es fusiona amb l’herència de segles de tradició instrumental. La calidesa i profunditat sonora de les seves guitarres es complementa amb la força i l’energia de l’expressió musical. Els seus recursos musicals van més enllà del rol tradicional de la guitarra tractant-la en certs moments, com un instrument de percussió emulant elements de la música popular com ara les castanyoles en el cas de la música espanyola o els claves en la música afrocubana. Sovint també incorporen la utilització de la veu. Una de les membres del duet, Nuria Cervantes, argumenta que el repertori s’articularà en “música espanyola molt maco, amb obres d’Enric Graadors, Isaac Albenis… I amb unes adaptacions d’unes cançons populars que Federico García Lorca va adaptar al piano. Nosaltres fem una adaptació a dues guitarres. És música cent per cent d’aire espanyol”.

L’actuació d’en Toni Blasi, Josep Soto i el duet All’aria comença a partir de les 10 de la nit, a la parròquia de Sant Romà. L’entrada val 10 euros.

spot_img

El + Vist