12.3 C
Lloret de Mar
Icona de la campanya

Nou associacions s’uneixen per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans

Són la Plataforma per la Pau, l’Aurora, Càritas, els esplais parroquials, l'entitat juvenil Resvacue i l’associació de veïns del Molí, Mas Vilà i Can Ribalaigua.

Icona de la campanya

Darreres Notícies

Fins a 9 associacions s’han unit per commemorar demà a Lloret de Mar el Dia Internacional dels Drets Humans. L’acte, que tindrà lloc al barri del Molí, consistirà en llegir de forma compartida la Declaració Universal dels Drets Humans.

La formen trenta articles, un dels quals fa referència al dret que tenen totes les persones a circular lliurement entre països. El contingut d’article fa pensar especialment en els refugiats i en les xifres que es van acumulant de persones que perden la vida intentant arribar a Europa.

Per aquest motiu, entitats, ONGs i professionals s’impliquen en una iniciativa per impulsar l’acollida de refugiats a Catalunya. Es tracta d’una campanya de sensibilització i de mobilització per reclamar una resposta de les institucions davant la crisi migratòria del Mediterrani.

La iniciativa, que porta per lema “Casa nostra, casa vostra” i l’etiqueta #volemacollir, culminarà al febrer amb un macroconcert en benefici de les persones que busquen un refugi.

Des de la Plataforma per la Pau de Lloret fan una crida perquè particulars i entitats signin a favor d’aquesta campanya al web casanostracasavostra.cat. Maria Carme Bernat, membre de la plataforma, assenyala que “la campanya s’adreça als governants, perquè escoltin la veu del poble, que demana acollir refugiats”.

Pel que fa a l’acte de demà sobre el Dia Internacional dels Drets Humans, la plataforma destaca que siguin nou les entitats que s’han unit. “Sumen persones, col·lectius i barris“, subratlla Bernat.

Maria Antònia Leal, també de la plataforma, destaca l’article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans, que diu textualment: “Tota persona té dret a circular i a escollir el seu lloc de residència a l’interior d’un estat. Tota persona té dret a abandonar qualsevol país, àdhuc el propi, i a retornar-hi”.

La commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans és aquest dissabte, 10 de desembre a la plaça dels Drets Humans del Molí (de 10 a 13 hores). L’organitzen la Plataforma per la Pau, l’Aurora, Càritas, els esplais parroquials, l’entitat juvenil Resvacue i l’associació de veïns del Molí, Mas Vilà i Can Ribalaigua.

spot_img

El + Vist