20.1 C
Lloret de Mar
Dos gossos (Ariadna Marrugat)

Nova campanya d’identificació i cens gratuïts d’animals de companyia

La campanya comença demà i s'allarga tot el mes d'octubre. Les persones interessades, han d'adreçar-se a un centre veterinari del municipi.

Dos gossos (Ariadna Marrugat)

Darreres Notícies

L’Ajuntament impulsa una nova campanya d’identificació i registre censal gratuït d’animals de companyia. La iniciativa, que comença demà i s’allarga tot el mes d’octubre, s’adreça a persones empadronades a Lloret de Mar que tinguin gossos, gats o fures.

Com sempre, hi col·laboren els quatre centres veterinaris de Lloret (el Vellmarí, Ignasi Mir, Rosa Macià Termes i Canvet) i el Consell Comarcal de la Selva, com a responsable del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva. La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, explica que el funcionament és molt senzill, perquè només cal portar la mascota a qualsevol dels centres veterinaris de la vila.

Cartell de la campanya
Cartell de la campanya

La regidora insisteix en què és molt important tant identificar com censar els animals per dos motius: perquè l’Ajuntament pugui tenir controlat quantes mascotes hi ha a la vila i per facilitar el contacte amb la propietat en cas d’incident.

 “Tenir el xip ens facilita les coses en el moment en què s’hagi de contactar la persona propietària si passa alguna cosa: si un animal es perd, si té un accident…”

Marina Nicolàs

La campanya va començar el 2016 i el millor any va ser el 2018, amb 237 animals. L’any passat també es va aconseguir una bona xifra: 200 mascotes.

Ara mateix, a Lloret hi ha censats 2006 gossos i 227 gats.

spot_img

El + Vist