16 C
Lloret de Mar
Imatge de com quedaria el passeig amb un únic sentit de circulació (Ajuntament de Lloret de Mar)

Obert el termini de votacions per decidir la mobilitat del passeig

Hi ha dues formes de poder votar: presencialment al centre cívic del Rieral o bé de manera telemàtica a través del portal de l’Ajuntament o de l’aplicació Lloret Smart.

Imatge de com quedaria el passeig amb un únic sentit de circulació (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Josep Pérez, veí de Lloret, denuncia que pateix homofòbia de manera reiterada

Fa 20 anys que conviu amb el mateix home, amb qui està casat, i assegura que fins ara no havien tingut mai cap problema. Des de fa uns anys, però, té uns veïns que l'agredeixen per la seva condició sexual.

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.

‘Compra responsable, compra sostenible’ per commemorar la Setmana Internacional dels Mercats

La Xarxa de mercats sedentaris, entre els quals hi ha el de Lloret, organitza un any més la campanya 'Estimo el meu mercat' centrada en la compra sostenible i de proximitat.

L’alumnat dels cursos municipals exposa els seus treballs fets telemàticament durant la pandèmia

Són els alumnes del Casal Municipal de la Gent Gran i dels Centres Cívics, que inauguren l'exposició demà i es podrà visitar fins al 28 de maig, a la Casa de la Cultura.

El lloretenc José García és el conserge a ‘Moebius’, la nova sèrie de TV3

El thriller psicològic, protagonitzar per Aida Oset i dirigit per Eduard Cortés, s'estrena aquesta nit, a les 22.05, amb un doble episodi.

Aquesta setmana es pot votar per decidir com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.  A més, també es pot votar si vol limitar el trànsit rodat només a unes hores al dia. El termini de votacions, que s’ha obert avui, es tancarà aquest diumenge, dia 14.

Hi ha dues formes de poder votar: presencialment al centre cívic del Rieral o bé de manera telemàtica a través del portal de l’Ajuntament o de l’aplicació Lloret Smart. L’Ajuntament també muntarà una taula informativa en diferents punts concorreguts del municipi al llarg de la setmana per animar tothom a votar.

La regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres, remarca que és molt important fomentar un procés participatiu com aquest.

“La participació serà el major èxit, no tant el resultat sinó la quantitat de gent que arribi a participar d’aquest procés”

Lara Torres

La regidora posa de relleu que l’edat de votació s’inicia als setze anys.

“Considerem que a partir dels 16 anys ja tenen poder de decisió i poden tenir una opinió creada i és una manera que es facin partíceps dels valors de la democràcia”

Lara Torres

Lara Torres assegura que des de l’Ajuntament seguiran apostant per fomentar processos participatius per a qüestions importants per al municipi.

“Amb les eines tecnològiques ens hem d’acostumar cada vegada més a opinar sobre aquelles coses rellevants per al municipi i que no quedi només a mans dels 21 regidors”

Lara Torres

Aquesta setmana, les votacions són per decidir com queda la mobilitat al passeig marítim. Recordem que les opcions són deixar la mobilitat del passeig marítim com està actualment, és a dir, oberta al trànsit rodat en els dos sentits; o bé optar per un únic sentit, que pot ser en direcció avinguda Just Marlés o direcció Sa Caleta. Les propostes que opten per un únic sentit, preveuen ampliar la zona de vianants, eliminar els cotxes de la primera línia de mar, en concret de la zona blava, i crear noves places d’estacionament per a motos.

A la votació també s’inclou una última pregunta que fa referència a reduir el trànsit de vehicles en certes hores del matí, de set a una, i la resta del dia només hi podrien passar vianants, bicicletes, transport públic o col·lectiu, motos, i residents, a banda de serveis i emergències. Aquesta pregunta també contempla la possibilitat que la circulació es quedi com està ara, sense canvis. 

El resultat de l’enquesta, que serà vinculant, es farà públic entre dilluns i dimarts de la setmana que ve i s’aplicarà amb la màxima celeritat possible, tot i que hi haurà un període de proves per comprovar que funciona tècnicament.

Qui vulgui tenir més informació, avui a les vuit del vespre es farà una sessió informativa virtual a través de la Plataforma Zoom, en aquest enllaç.  

- Publicitat -

El + Vist

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.