11.4 C
Lloret de Mar
Imatge de com quedaria el passeig amb un únic sentit de circulació (Ajuntament de Lloret de Mar)

Obert el termini de votacions per decidir la mobilitat del passeig

Hi ha dues formes de poder votar: presencialment al centre cívic del Rieral o bé de manera telemàtica a través del portal de l’Ajuntament o de l’aplicació Lloret Smart.

Imatge de com quedaria el passeig amb un únic sentit de circulació (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Aquesta setmana es pot votar per decidir com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.  A més, també es pot votar si vol limitar el trànsit rodat només a unes hores al dia. El termini de votacions, que s’ha obert avui, es tancarà aquest diumenge, dia 14.

Hi ha dues formes de poder votar: presencialment al centre cívic del Rieral o bé de manera telemàtica a través del portal de l’Ajuntament o de l’aplicació Lloret Smart. L’Ajuntament també muntarà una taula informativa en diferents punts concorreguts del municipi al llarg de la setmana per animar tothom a votar.

La regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres, remarca que és molt important fomentar un procés participatiu com aquest.

“La participació serà el major èxit, no tant el resultat sinó la quantitat de gent que arribi a participar d’aquest procés”

Lara Torres

La regidora posa de relleu que l’edat de votació s’inicia als setze anys.

“Considerem que a partir dels 16 anys ja tenen poder de decisió i poden tenir una opinió creada i és una manera que es facin partíceps dels valors de la democràcia”

Lara Torres

Lara Torres assegura que des de l’Ajuntament seguiran apostant per fomentar processos participatius per a qüestions importants per al municipi.

“Amb les eines tecnològiques ens hem d’acostumar cada vegada més a opinar sobre aquelles coses rellevants per al municipi i que no quedi només a mans dels 21 regidors”

Lara Torres

Aquesta setmana, les votacions són per decidir com queda la mobilitat al passeig marítim. Recordem que les opcions són deixar la mobilitat del passeig marítim com està actualment, és a dir, oberta al trànsit rodat en els dos sentits; o bé optar per un únic sentit, que pot ser en direcció avinguda Just Marlés o direcció Sa Caleta. Les propostes que opten per un únic sentit, preveuen ampliar la zona de vianants, eliminar els cotxes de la primera línia de mar, en concret de la zona blava, i crear noves places d’estacionament per a motos.

A la votació també s’inclou una última pregunta que fa referència a reduir el trànsit de vehicles en certes hores del matí, de set a una, i la resta del dia només hi podrien passar vianants, bicicletes, transport públic o col·lectiu, motos, i residents, a banda de serveis i emergències. Aquesta pregunta també contempla la possibilitat que la circulació es quedi com està ara, sense canvis. 

El resultat de l’enquesta, que serà vinculant, es farà públic entre dilluns i dimarts de la setmana que ve i s’aplicarà amb la màxima celeritat possible, tot i que hi haurà un període de proves per comprovar que funciona tècnicament.

Qui vulgui tenir més informació, avui a les vuit del vespre es farà una sessió informativa virtual a través de la Plataforma Zoom, en aquest enllaç.  

spot_img

El + Vist