23.6 C
Lloret de Mar

Objectiu: prevenir ofegaments a la platja i en altres zones de bany

La campanya es duu a terme aquest dissabte a la platja del centre i diumenge a la de Fenals, a les 11:30 hores.

Platja de Sa Caleta, amb uns banyistes
Platja de Sa Caleta, amb uns banyistes

Darreres Notícies

Aquest cap de setmana, Lloret de Mar serà la seu d’una campanya de prevenció d’ofegaments. L’organitzen, per tercera temporada consecutiva, la fundació MAPFRE i l’organització Bandera Azul amb l’objectiu de reduir el nombre de morts a l’aigua dels últims anys. La finalitat és informar de les precaucions que s’han de prendre a l’hora de gaudir d’un bany i, també, ensenyar com s’ha de realitzar una reanimació cardiopulmonar.

El vicepresident de l’organització Bandera Azul, José Palacios, es mostra convençut que aquesta campanya “incidirà en una disminució d’accidents aquàtics i d’ofegaments, també ensenyarem a realitzar la reanimació cardiopulmonar o RCP bàsica”.

S’ha calculat que, en la darrera dècada, prop de 4.800 persones han perdut la vida en un espai aquàtic arreu de l’Estat espanyol. Tot i així, des de fa cinc anys, s’ha experimentat una disminució del 12%. El perfil amb un major risc d’ofegament és el de persones majors de 60 anys, tot i que, abans, els més vulnerables eren els menors de 15.

Palacios afegeix que “un dels consells que donem és que les persones no es banyin soles o on que ho facin on hi ha socorristes aquàtics“.

Les sessions seran aquest cap de setmana: dissabte, a les 11:30 hores, es farà a la platja gran de Lloret, i diumenge, a la mateixa hora, a Fenals. Es tracta d’una campanya oberta a tothom, que no necessita inscripció prèvia.

Lloret de Mar és una de les seus després d’haver rebut la distinció temàtica en salvament, socorrisme i primers auxilis. L’ha atorgat l’organisme estatal que dóna les Banderes Blaves.

spot_img

El + Vist