16.5 C
Lloret de Mar
Concentració a la plaça de la Vila de Lloret

Per a Orobitg, les eleccions del 21D són “il·legítimes” perquè no les ha convocat el Parlament

Tot i així, el diputat lloretenc (JxSí) afirma que és important que tots els ciutadans vagin a votar.

Concentració a la plaça de la Vila de Lloret

Darreres Notícies

Llibertat amb mesures cautelars per al president Carles Puigdemont i els consellers que són a Brussel•les: Meritxell Serret, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig. Segons la resolució del magistrat, tots ells podran circular lliurement per Bèlgica, tot i que han de comunicar l’adreça i s’hauran de presentar al jutjat quan se’ls hi requereixi. Aquestes mesures seran vigents mentre duri el procés judicial a Bèlgica.

Aquest diumenge, tots cinc han declarat al llarg de cinc hores davant d’un jutge d’instrucció belga. Les declaracions s’han fet per separat, en sessions a porta tancada i en presència, només, dels seus advocats i un traductor.

Puigdemont i els consellers s’han entregat aquest diumenge al matí a la policia belga, prèvia citació de la fiscalia. Els advocats han avançat que basen la defensa en l’argument que tornar a Espanya podria suposar una vulneració de drets fonamentals. El procediment judicial es fa en llengua flamenca perquè així ho han demanat els lletrats.

Això passa a Bèlgica, mentre a Madrid segueixen a la presó nou consellers de Puigdemont cessats pel govern espanyol, entre ells el vicepresident, Oriol Junqueras. Estan acusats de rebel·lió, sedició i malversació de fons.

El diputat de Junts Pel Sí i regidor portaveu d’ERC a Lloret Jordi Orobitg considera que el desplaçament a Bèlgica de part del govern està contribuint a internacionalitzar els fets.

Pel que fa a les eleccions del 21 de desembre, Jordi Orobitg ressalta que són il•legítimes perquè no les ha convocat el Parlament de Catalunya, escollit democràticament, sinó el president espanyol, Mariano Rajoy, excedint-se de les seves competències. Tot i així, afirma que és important que tots els ciutadans vagin a votar. Sobre la possibilitat de crear una llista unitària de totes les forces independentistes, argumenta que, al seu parer, només tindria sentit si s’hi adherissin totes les entitats sobiranistes, sense excepció. Si no és així, creu que és millor anar en llistes separades. Sobre el posicionament de Catalunya Sí Que es Pot, el diputat opina que no fan cap favor al país sense prendre una posició clara.

Jordi Orobitg també s’ha mostrat a favor de la vaga general convocada aquest dimecres, 8 de novembre, ja que assegura que hi ha una demanda social important de fer accions davant d’uns fets que es consideren injustos.

spot_img

El + Vist