22.4 C
Lloret de Mar
Xerrada al Teatre, amb Pablo Pineda, organitzada per Promoció Econòmica.

Pablo Pineda: “la meva família mai no m’ha sobreprotegit”

És la primera persona amb Síndrome de Down diplomada a Europa, que ha xerrat avui a Lloret sobre diversitat funcional.

Xerrada al Teatre, amb Pablo Pineda, organitzada per Promoció Econòmica.

Darreres Notícies

Pablo Pineda és tot un exemple de superació amb humor. Nascut a Màlaga i de 46 anys, és la primera persona amb Síndrome de Down que s’ha diplomat a Europa.

Síncer, espontani i molt divertit, avui ha protagonitzat una xerrada organitzada pel servei de Promoció Econòmica, sobre la inclusió de les persones amb diversitat funcional a la societat i al mercat laboral. Ha estat en el Teatre, amb un públic que l’ha aplaudit constantment, al qual fins i tot s’ha adreçat en català, on ha recordat que el fet d’acabar la carrera el va dur a parlar a la ONU.

Pablo Pineda ha parlar de la seva vida sense embuts. Ha explicat que fins als 11 anys no va saber que tenia Símdrome de Down i que la seva família mai no l’ha sobreprotegit.

Pablo Pineda, consultor de Diversitat de la Fundación Adecco, és diplomat en Magisteri i li queden poques assignatures per ser llicenciat en Psicopedagogia; una fita que ja no podrà assolir perquè aquesta carrera, tal com explica ell mateix, ha desaparegut. Igualment, però, és un referent per a totes les persones que tenen alguna discapacitat. Un fet que l’enorgulleix, però també l’omple de responsabilitat “per poder aplanar el camí als infants que tenen Síndrome de Down o una altra discapacitat”.

En resum, Pineda reclama que “vegin les persones i no la discapacitat”.

spot_img

El + Vist