27.7 C
Lloret de Mar
Asma pediàtric (Corporació de Salut).

Pas endavant en el tractament de l’asma pediàtric

L’objectiu és millorar l’atenció i que els pacients de la Selva Marítima i l’Alt Maresme siguin tractats i controlats sota els mateixos paràmetres.

Asma pediàtric (Corporació de Salut).

Darreres Notícies

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva i l’Institut Català de la Salut de Girona han treballat per unificar criteris i homogeneïtzar processos en el tractament de l’asma pediàtric. L’objectiu és millorar l’atenció i que els pacients de la Selva Marítima i l’Alt Maresme siguin tractats i controlats sota els mateixos paràmetres.

Per aquest motiu, s’han elaborat, consensuat i validat els continguts de material divulgatiu que ha de servir per sanitaris i també per malalts, per tal de fer un bon control de la malaltia. A més, també s’han creat un total de nou càpsules de vídeos d’entre 2 i 3 minuts, on es tracten diferents aspectes de l’asma.

El doctor Josep Sánchez, pediatre especialitzat en pneumologia infantil de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, considera que era molt important comptar amb una mateixa documentació per a tots els professionals sanitaris del territori. “L’objectiu és que tots els professionals parlem en un mateix idioma als pacients i a les seves famílies i disposar de la mateixa documentació pel control de l’asma”, afegeix.

L’asma és la malaltia crònica més prevalent en l’edat pediàtrica en la nostra població. Té un gran impacte en les consultes d’atenció primària i en els serveis d’urgències. Un elevat percentatge dels pacients que són derivats a centres de referència per asma de control difícil son, molt vegades, a conseqüència d’haver aplicat incorrectament la tècnica d’administració de la medicació inhalada o per no haver-la administrat de manera regular.

Tot el material elaborat per la Corporació i l’Institut Català de Salut es pot trobar al web salutms.cat, en l’apartat Cuidant Infants, i també a Youtube.

spot_img

El + Vist