19.2 C
Lloret de Mar
Cartell de la iniciativa

‘Per Sant Jordi posa una rosa al teu balcó’, la iniciativa conjunta dels centres educatius de Lloret de Mar

A més, cada escola i institut ha programat tot tipus d'activitats per als alumnes.

Cartell de la iniciativa

Darreres Notícies

Posa una rosa al balcó per Sant Jordi. És la proposta que fan els centres educatius de Lloret de Mar als seus alumnes i famílies de cara a la diada d’aquest dijous. El col·lectiu argumenta que, tot i el confinament, els petits no han de deixar de celebrar el 23 d’abril, i una manera simbòlica és posant una rosa, que ja sigui natural o una manualitat, al balcó, finestra o terrassa de casa.

La Casa Batlló, de Barcelona, farcida de flors per Sant Jordi (Time Out).

A banda d’això, cada escola i institut ha programat diferents activitats relacionades amb Sant Jordi. Lourdes Baltrons, de l’escola Pompeu Fabra, explica que “els alumnes es graven des de casa recomanant llibres als seus companys”, entre altres iniciatives.

Silvia Lorente, de l’escola Esteve Carles, detalla que “els més petits seguiran la llegenda de Sant Jordi amb pictogrames, cantaran una cançó i també hi haurà un concurs de dibuix, a més de còmics, poemes i lectures”.

Clara Costa, de l’escola Pere Torrent, destaca que “intentem que tots els alumnes facin algun treball, com explicar el conte, per fomentar la cultura catalana”.

Natalia Fuente, de l’escola Àngels Alemany, afegeix que “animem les famílies a posar la rosa al balcó per Sant Jordi i estan quedant roses molt maques”.

Anna Montells, de l’Institut-Escola de Lloret, exposa que “als més petits els explicarem el conte amb imatges, els d’Inicial es graven llegint la llegenda i els de Mitjà en anglès”.

La rosa i el drac, fets amb materials reciclats (font: pinterest).

Lluïsa Peralta, de l’institut Coll i Rodès, concreta que “mantenim el concurs literari de prosa i poesia en català, castellà, anglès i francès”.

Quique Molina, de l’institut Rocagrossa, especifica que els alumnes faran “caligrames, concurs de microrelats, tires còmiques, una cançó a Tik Tok o buscar frases” relacionades amb la diada del 23 d’abril.

Carles Grabuleda, de l’institut Sant Quirze, diu que han encarregat als alumnes “textos, redaccions, a més de fotos, dibuixos i vídeos per Tik Tok”.

Ceci Martínez, de l’escola Immaculada Concepció, enumera que “els petits faran dibuixos i rodolins, els de cicle Mitjà i Superior faran la ‘carta del confinat’ a més de punts de llibre”, i que els de 6è llegiran el famós monòleg “Ser o no ser” de Hamlet, a més d’una lectura sorpresa per part del professorat.

spot_img

El + Vist