10.1 C
Lloret de Mar

El pla d’ocupació local permet a l’Ajuntament contractar 24 persones durant sis mesos o un any

La finalitat és facilitar l'accés d'aquesta gent al mercat laboral i millorar la seva experiència.

Promoció Econòmica
Promoció Econòmica

Darreres Notícies

Des d’aquest mes de gener, 24 persones treballen a l’Ajuntament a través d’un pla d’ocupació. El requisit que tenen en comú és que estaven a l’atur. De fet, vénen derivades de l’Oficina de Treball de Blanes.

En funció de cada cas, el període de feina s’allarga sis mesos o bé un any, i inclou formació específica en informàtica i idiomes. La finalitat és facilitar l’accés d’aquesta gent al mercat laboral i millorar la seva experiència. A més, també és beneficiós per al Consistori, tal com assenyala el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, que argumenta que l’Ajuntament compta amb treballadors subvencionats per la Generalitat.

Les 24 persones contractades fan dos tipus de tasques: són administratives en diferents departaments municipals o estan a la brigada, on fan feina de manteniment i jardineria.

Per escollir els beneficiaris del pla es prioritzen les persones de més de 45 anys. Tot i així, l’Ajuntament gairebé no intervé en el procés de selecció.

El 2016 i el 2017 Lloret també va comptar amb un pla d’ocupació que va permetre la contractació de 24 persones cada any.

spot_img

El + Vist