28.5 C
Lloret de Mar
Hipogeu Camp Nonell Cementiri Municipal Lloret de Mar

Places exhaurides per a totes les visites al cementiri de Lloret

"Vida eterna a la ciutat dels morts' compta amb les entrades plenes des de la primera setmana del mes de juny.

Hipogeu Camp Nonell Cementiri Municipal Lloret de Mar

Darreres Notícies

Ja no queden entrades disponibles per a la visita guiada “Vida Eterna a la ciutat dels morts“, que es duu a terme al cementiri modernista de Lloret de Mar tots els divendres d’aquest mes de juny.

La visita, a càrrec de la historiadora de l’art Marina García, se centra en la iconografia i el simbolisme funerari d’aquest recinte.

Hipogeu Camp Nonell Cementiri de Lloret de Mar
Hipogeu Camp Nonell Cementiri de Lloret de Mar

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, assenyala que les places van quedar plenes després de la primera setmana i que l’èxit es basa en “una forma diferent de veure el cementiri modernista, el més important de Catalunya, juntament amb el de Montjuïc”.

Aquesta visita atrau sobretot públic local, és a dir, gent de Lloret. I donat l’èxit que ha tingut, la voluntat és repertir la proposta més endavant.

El cementiri de Lloret
El cementiri de Lloret

Recordem que l’Ajuntament de Lloret treballa perquè el Cementiri Modernista sigui declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monuments Històrics.

Esdevenir BCIN és la màxima distinció que pot rebre un element arquitectònic pel fet de posseir valors patrimonials excepcionals, en relació a l’arquitectura i la història a Catalunya. És, per tant, la protecció més alta que li pot atorgar la Generalitat.

panteo esqueu i villalonga al cementiri
Panteó Esqueu i Villalonga al cementiri

El Cementiri de Lloret, considerat un dels més destacats pel que fa a l’arquitectura modernista catalana, es va inaugurar l’any 1901, després que al 1896 s’hi posés la primera pedra. Compta amb panteons i hipogeus de primer ordre, d’arquitectes de renom com Puig i Cadafalch, que van rebre l’encàrrec de famílies riques indianes de l’època.

En el cementiri de Lloret hi convergeixen moltes tendències artístiques, amb diversos estils de principis del segle XX, com són formes orgàniques, influències gaudinianes, sarcòfags clàssics i tombes eclèctiques.

spot_img

El + Vist