15.2 C
Lloret de Mar

Proactiva assegura que la majoria de meduses a Lloret no són urticants i alerta que no s’han de treure de l’aigua

Proactiva fa un balanç positiu del que porten de temporada i reconeix que s'ha incrementat el nombre de meduses, però assegura que la majoria no piquen.

Un socorrista de Proactiva a la platja de Lloret
Un socorrista de Proactiva a la platja de Lloret

Darreres Notícies

Comencem el mes de setembre i canvia l’horari del servei de socorrisme a les platges de Lloret. Tot i així, el servei se seguirà prestant fins al 30 de setembre a les cales i fins a mitjan octubre a Lloret i Fenals.

servicios profesionales jimenez

La primera quinzena de setembre, l’horari serà de dos quarts d’onze del matí a dos quarts de set de la tarda, mentre  que la segona quinzena s’avançarà mitja hora, de deu a sis. El coordinador de Proactiva a Lloret, Joel da Silva, explica que el més important que han de tenir en compte els banyistes és el color de la bandera i les indicacions dels socorristes.

“Mireu al bandera abans d’entrar a la platja i també és important dur aigua i crema solar i, en els dies en què s’esperen tempestes, cal respectar els avisos, perquè el canvi climàtic s’ha notat moltíssim”

Joel da Silva

Sobre la presència de meduses, Joel da Silva reconeix que els últims dies s’ha incrementat molt, sobretot tenint en compte l’elevada temperatura de l’aigua. Però envia un missatge de calma, perquè la majoria pertanyen a una espècie que pràcticament no és urticant. A més, demana als banyistes que no les treguin de l’aigua, perquè són uns animals molt beneficiosos per l’ecosistema marí.

“Fa un parell de setmanes, ha augmentat la presència de meduses en les nostres costes. Per sort, és bàsicament, la Cotylorhiza, coneguda com a ou ferrat, és una medusa inofensiva, compleix un paper fonamental d’aliment per a peixos i oxigenació de l’aigua, no causa problemes”

Joel da Silva
La medusa 'ou ferrrat' no és urticant (Xatrac)
La medusa ‘ou ferrrat’ no és urticant i és molt beneficiosa per a l’ecosistema marí (Xatrac)

Aquest estiu, el servei, segons el coordinador de Proactiva, ha anat “molt bé”.

“S’ha notat molt l’augment del públic després de la pandèmia i sí que es veu un petit augment d’incidències, però no per alarmar-se. En general,  ha anat bé, hem passat un estiu amb platges plenes i les condicions del mar han estat excepcionals”

Per acabar, Joel da Silva fa una crida al respecte per les platges: “Animo a tots els usuaris que vinguin a la platja i que la respectin, que tinguin cura del medi natural, el més important és el que portem a la platja, no ho hem de deixar allà, demano civisme i tolerància”.

spot_img

El + Vist