9.4 C
Lloret de Mar

Quantus Teatre actua aquest dimarts en la inauguració del FITAG 2018

A més, amb motiu del FITAG, divendres actuarà a Lloret la companyia asturiana Teatro Kumen amb 'La Comedia Miles Gloriosus de Plauto'.

Lorca in Love
Lorca in Love

Darreres Notícies

Aquest dimarts comença una nova edició del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona. L’esdeveniment tindrà lloc del 28 d’agost a l’1 de setembre.

Un any més, Lloret de Mar hi torna a col·laborar dins del projecte Fitag als Municipis. La vila acollirà una funció i la companyia local Quantus Teatre representarà, a Girona, Lorca in Love. El regidor de Cultura, Albert Robert, destaca la importància de formar part d’aquesta cita.

La representació de l’obra Lorca in love, de Quantus Teatre, serà aquest mateix dimarts, a les deu de la nit, al pati de la Casa de Cultura de Girona. Es tracta d’una actuació amb dues comèdies de Federico García Lorca, a través de la qual es vol donar visibilitat a la faceta més humorística de l’autor. El director de Quantus Teatre, Joan Romà Ortiz, valora de manera positiva ser una de les companyies que participaran en aquesta edició del Fitag.

Recordem que Lorca in love es va estrenar a Lloret el passat mes d’abril. El seu èxit va provocar que es representés, al juny, a Madrid. A més, durant la Festa Major de Santa Cristina, també es va poder gaudir de l’obra.

D’altra banda, el FITAG també portarà un espectacle a la vila. En concret La Comedia Miles Gloriosus de Plauto, de la companyia asturiana Teatro Kumen. Serà aquest divendres, 31 d’agost, a les nou de la nit, al Teatre.

El director del festival, Martí Peraferrer, destaca el paper de Lloret en el festival, en què grups de teatre locals acullen companyies d’altres països dins del projecte FITAG als municipis. La resta de poblacions que participen en la iniciativa són Figueres, Campdevànol, Maçanet de La Selva, Sant Jordi Desvalls, Palamós, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Llançà i Vidreres.

El FITAG arriba enguany a la seva 18a edició amb una trentena de companyies. Provenen d’arreu del món, com ara Bèlgica, Mèxic, Xile, Marroc o Cuba.

spot_img

El + Vist