6.7 C
Lloret de Mar

Reaccions a la sentència que anul·la el projecte de l’autopista fins a Lloret de Mar

La Generalitat diu que no recorrerà la sentència, l'Ajuntament afirma que "no és una bona notícia per a Lloret" i en canvi Aturem la C-32 celebra que s'hagi aturat "un projecte desfassat".

Tram a on acaba actualment l'autopista C32.
Tram a on acaba actualment l'autopista C32.

Darreres Notícies

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el projecte de perllongament de la C-32 fins a Lloret de Mar que la Generalitat va aprovar el 2018. L’alt tribunal estima el contenciós que van interposar entitats ecologistes com Aturem la C-32 perquè l’estudi d’impacte ambiental -que avalava el traçat escollit- no s’ajusta a la Llei del Canvi Climàtic.

El juliol del 2019, el TSJC ja va fer aturar les obres de manera cautelar, que havien començat amb tales d’arbres al paratge del Vilar. Aquest era el segon projecte de perllongament de la C-32 que la Generalitat tirava endavant.

Autopista C-32, una de les vies d'accés a Lloret de Mar

Davant l’anul·lació del projecte, les primeres reaccions ja han arribat. La Generalitat ha assegurat que la sentència era “l’esperada” i que no té la intenció de recórrer la resolució en considerar que l’estudi informatiu ha quedat “desfassat” i que no inclou els “criteris imprescindibles davant qualsevol tramitació en l’emergència climàtica habitual”. A més, Territori ha exposat la seva “total disposició” als ajuntaments per trobar “solucions compartides” per millorar la mobilitat a nivell viari i de transport públic.

Des de l’Ajuntament de Lloret, l’alcalde Jaume Dulsat valora aquesta decisió en els termes següents: “no és una bona notícia per a Lloret, és una autopista necessària que hauria d’haver estat construïda fa anys, però que ja treballem amb Territori en alternatives viables per millorar la mobilitat”.

plataforma aturem c32 autopista

En canvi, Aturem la C-32 celebra que el TSJC paralitzi la prolongació de la carretera. Joan Mora, un dels portaveus de la plataforma, assenyala que “amb la crisi ambiental actual, no podem trinxar més el territori i apostar per infraestructures que apostin pel vehicle privat, és un projecte desfassat”.

La plataforma reclama a la Generalitat que desisteixi del projecte, que promogui el tramvia entre Blanes i Lloret, així com un carril bus i un altre per a bicicletes, a més de desdoblar la Gi-682. Aturem la C-32 també demana que es reforestin els arbres talats a la zona i que es retirin les denúncies a les persones imputades per actes de resistència socials a les obres de l’autopista.

spot_img

El + Vist