7 C
Lloret de Mar

Rècord de recaptació contra el càncer, amb més de 13.000 euros, en el Sopar de dones

La vetllada es va celebrar dijous passat, amb més dones que mai, unes 300, i aconseguint un total de 13.523 euros, que es destinaran a la lluita contra el càncer de mama.

El Sopar de dones solidàries de dijous passat (Gemma Sagarra)
El Sopar de dones solidàries de dijous passat (Gemma Sagarra)

Darreres Notícies

Rècord de participació i recaptació a la 15a edició del Sopar de dones solidàries contra el càncer a Lloret de Mar. La cita va aplegar unes 300 dones, que van reunir més de 13.000 euros.

La presidenta de la secció local de l’associació Catalunya Contra el Càncer, Cristina Pané, està molt satisfeta i agraïda a totes les participants per haver-se bolcat tant amb la causa.

“Un rècord absolut, hem recaptat nets 13.523 euros, quan mai no havíem superat la xifra dels 10.000; així que un agraïment immens a totes les dones que ho han fet possible”

Cristina Pané

Com sempre, entre les assistents hi havia dones reconegudes, moltes de les quals són habituals a la vetllada. En aquesta ocasió, per exemple, va assistir-hi l’exjugadora del Barça Melanie Serrano, sor Lucía Caram, la nutricionista Montse Folch, la pianista Laura de Andrés, la cantant lloretenca Laura Gibert, les presentadores de televisió Ares Teixidó, Ivana Miño i Ruth Jiménez i la consellera Teresa Jordà.

Algunes de les participants al sopar d'aquest any (Gemma Sagarra)
Algunes de les participants al sopar d’aquest any (Gemma Sagarra)

Cristina Pané, però, posa èmfasi en la importància que totes les 300 dones assistents aportin el seu granet de sorra per a una causa tan destacada com és la lluita contra el càncer de mama, que continua sent el més freqüent en les dones, amb el diagnòstic de 4.600 casos nous cada any a Catalunya. Cristina Pané ressalta que, gràcies als avenços dels últims anys, actualment la supervivència és del 85%, però encara hi ha dones que no se’n surten i per això cal seguir treballant fort.     

“És un càncer que té bon pronòstic si s’agafa a temps, perquè la supervivència és del 85%, però aquest 15% que queda encara les deixem en el camí i, per tant, hem de continuar lluitant”

Cristina Pané
Un moment del Sopar de dones solidàries (Gemma Sagarra)
Un moment del Sopar de dones solidàries (Gemma Sagarra)

Un dels moments més emotius de la nit va ser quan es va fer un minut de silenci en record a les dues lloretenques que van perdre la vida en un accident de globus a Turquia (en el qual també hi viatjava la mateixa Cristina Pané) i en record a Maria Sala, filla de Pilarín Bayés, que va morir fa pocs dies, precisament com a víctima d’un càncer de mama.

Paral·lelament al sopar de dones, com ja és habitual, es va fer un sopar d’homes en una altra sala de l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort, que va comptar amb una cinquantena d’assistents.

spot_img

El + Vist