8.1 C
Lloret de Mar

Restauradors i hotelers opinen sobre com creuen que ha de ser la mobilitat al passeig

Els restauradors creuen que caldria fomentar el pas dels vianants i les bicicletes, acompanyat d'un foment de l'activitat; els hotelers opinen que cal facilitar als visitants la càrrega i descàrrega d'equipatge.

Persones passejant i corrent pel passeig en el desconfinament
Persones passejant i corrent pel passeig en el desconfinament

Darreres Notícies

Els restauradors aposten per fomentar l’ús dels vianants i les bicicletes al passeig marítim, sempre que vagi acompanyat del foment de l’activitat. Els hotelers demanen que es tinguin en compte les necessitats dels visitants a l’hora de descarregar i carregar quan arriben i marxen de la destinació.

A grans trets és el que demanen aquests dos sectors en el marc del procés participatiu que ha impulsat l’Ajuntament per decidir com ha de ser la mobilitat al passeig. Pel que fa als comerciants, el sector encara no ha volgut fer públic un posicionament al respecte.

Pel que fa als restauradors, el president de l’associació de bars, restaurants i cafeteries, Nino Gómez, assenyala que no hi ha gaire res decidit, però sí que els membres del sector coincideixen en què els agradaria una avinguda amb uniformitat en les terrasses i amb un espai ampli on la gent pogués caminar i també amb un carril bici que connectés amb la resta del municipi. Tot plegat, això sí, acompanyat indispensablement d’activitat a la zona.

Per la seva banda, els hotelers creuen que cal tenir molt en compte que Lloret és una destinació turística i cal posar facilitats perquè els visitants puguin carregar i descarregar a l’hotel. Ho ha explicat el president del gremi, Enric Dotras.

Hotels i terrasses al passeig (Excelcior)
Hotels i terrasses al passeig (Excelcior)

Els hotelers també creuen que seria interessant recuperar el projecte de l’aparcament soterrani al passeig.

Tots dos gremis veuen amb molt bons ulls que l’Ajuntament hagi obert un procés participatiu per tenir en compte l’opinió ciutadana a l’hora de decidir com ha de ser la mobilitat en una zona tan important de Lloret de Mar.

Recordem que durant el desconfinament de la primavera passada, es va impulsar una prova pilot per tancar el trànsit rodat unes hores al dia i la resposta va ser molt positiva. Entenent que és una decisió rellevant per al municipi, l’Ajuntament ha impulsat un procés participatiu per copsar l’opinió de tots els sectors.

Els veïns poden presentar una proposta a través del web municipal. A més, el consistori organitza reunions amb diferents gremis i entitats per saber-ne l’opinió. De totes les propostes que sorgeixin d’aquest procés, els serveis tècnics validaran les que siguin factibles i la població major de 16 anys podrà votar la que més li agradi.

spot_img

El + Vist