9.9 C
Lloret de Mar
Persones passejant i corrent pel passeig en el desconfinament

Restauradors i hotelers opinen sobre com creuen que ha de ser la mobilitat al passeig

Els restauradors creuen que caldria fomentar el pas dels vianants i les bicicletes, acompanyat d'un foment de l'activitat; els hotelers opinen que cal facilitar als visitants la càrrega i descàrrega d'equipatge.

Persones passejant i corrent pel passeig en el desconfinament

Darreres Notícies

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

S’obren les inscripcions de la 5a Night Trail, prevista el 26 de juny a Lloret de Mar

La prova compta amb dues distàncies: 7 km, una modalitat apta per a tothom, i una altra de 16 km, més exigent.

Últimes places per al Torneig de Pàdel Renault, que espera reunir 80 parelles

La 1a edició de la competició -amb categoria masculina, feminina i mixta- l'organitza el Club Pàdel Lloret, amb la col·laboració de la Piscina els propers 21, 22 i 23 de maig.

Els restauradors aposten per fomentar l’ús dels vianants i les bicicletes al passeig marítim, sempre que vagi acompanyat del foment de l’activitat. Els hotelers demanen que es tinguin en compte les necessitats dels visitants a l’hora de descarregar i carregar quan arriben i marxen de la destinació.

A grans trets és el que demanen aquests dos sectors en el marc del procés participatiu que ha impulsat l’Ajuntament per decidir com ha de ser la mobilitat al passeig. Pel que fa als comerciants, el sector encara no ha volgut fer públic un posicionament al respecte.

Pel que fa als restauradors, el president de l’associació de bars, restaurants i cafeteries, Nino Gómez, assenyala que no hi ha gaire res decidit, però sí que els membres del sector coincideixen en què els agradaria una avinguda amb uniformitat en les terrasses i amb un espai ampli on la gent pogués caminar i també amb un carril bici que connectés amb la resta del municipi. Tot plegat, això sí, acompanyat indispensablement d’activitat a la zona.

Per la seva banda, els hotelers creuen que cal tenir molt en compte que Lloret és una destinació turística i cal posar facilitats perquè els visitants puguin carregar i descarregar a l’hotel. Ho ha explicat el president del gremi, Enric Dotras.

Hotels i terrasses al passeig (Excelcior)
Hotels i terrasses al passeig (Excelcior)

Els hotelers també creuen que seria interessant recuperar el projecte de l’aparcament soterrani al passeig.

Tots dos gremis veuen amb molt bons ulls que l’Ajuntament hagi obert un procés participatiu per tenir en compte l’opinió ciutadana a l’hora de decidir com ha de ser la mobilitat en una zona tan important de Lloret de Mar.

Recordem que durant el desconfinament de la primavera passada, es va impulsar una prova pilot per tancar el trànsit rodat unes hores al dia i la resposta va ser molt positiva. Entenent que és una decisió rellevant per al municipi, l’Ajuntament ha impulsat un procés participatiu per copsar l’opinió de tots els sectors.

Els veïns poden presentar una proposta a través del web municipal. A més, el consistori organitza reunions amb diferents gremis i entitats per saber-ne l’opinió. De totes les propostes que sorgeixin d’aquest procés, els serveis tècnics validaran les que siguin factibles i la població major de 16 anys podrà votar la que més li agradi.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.