21.6 C
Lloret de Mar
L'hipogeu Carreras

Restauren dos panteons del cementiri modernista de Lloret

Són l’hipogeu Carreras, de l’arquitecte Vicenç Artigas i que data del 1909, i l’hipogeu Vilà i Domènech, d’autor desconegut i que data del 1910.

L'hipogeu Carreras

Darreres Notícies

Aquests dies s’estan restaurant dos panteons del cementiri de Lloret. Dues peces que formen part del conjunt escultòric de l’equipament modernista. Són l’hipogeu Carreras, de l’arquitecte Vicenç Artigas i que data del 1909, i l’hipogeu Vilà i Domènech, d’autor desconegut i que data del 1910.

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, ha explicat que van detectar que aquests dos panteons tenien un estat de degradació avançat i per això van requerir a la propietat que actués al respecte. L’entesa entre les dues parts assegura que va ser bona.

“Fruit de l’entesa amb la propietat privada, s’estan restaurant aquests dos panteons, sempre deixant a l’estat més proper al seu original”

Xavi Flores

El regidor recorda que el cementiri de Lloret té un alt valor patrimonial i està inclòs en el catàleg de Béns Protegits i està en tràmit de declaració de Bé Cultural d’Interès Nacional. El Cementiri Modernista, a més, forma part de l’Itinerari Europeu de Cementiris Històrics i de l’Associació Europea de Cementiris Singulars, i és reconegut internacionalment com a cementiri museu.

“El nostre cementiri modernista està considerat per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat com una de les mostres més significatives d’art funerari català del període modernista i que forma part de l’itinerari europeu de cementiris històrics”

Xavi Flores

Des de l’Ajuntament, l’any 2013 es van començar els tràmits per poder restaurar progressivament els panteons, hipogeus o capelles del cementiri modernista que no estan en bones condicions de conservació i manteniment.

spot_img

El + Vist