7.6 C
Lloret de Mar

Sa Caleta, de la lloretenca Paula Casanovas, és el primer d’Àfrica en rebre el certificat Restaurants From Spain

El certificat l'atorga l'Institut Espanyol de Comerç Exterior i té validesa per un any.

Els xefs Paula Casanovas i Flip Planas, al Sa Caleta
Els xefs Paula Casanovas i Flip Planas, al Sa Caleta

Darreres Notícies

El restaurant Sa Caleta, a Rabat, és el primer del Marroc, i de tota Àfrica, que ha obtingut el certificat Restaurants From Spain. Es tracta d’un reconeixement que fa l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX) als establiments que compleixen certs requisits de la gastronomia espanyola.

Sa Caleta va obrir les portes ara fa nou anys de la mà de la xef lloretenca Paula Casanovas, al costat del també xef Flip Planas i del soci Pepe Garriga, excorresponsal de TV3 al nord d’Àfrica. Per a Casanovas, comptar amb aquest segell és positiu per a l’establiment, però també per a la clientela que busca una autèntica cuina espanyola de qualitat.

“Representa un reconeixement per al restaurant. És una garantia de qualitat per l’establiment i per als clients consumidors, que busquen una autèntica cuina espanyola i de qualitat”

Paula Casanovas

Segons explica la lloretenca, ICEX, amb seu a Casablanca, coneixien el Sa Caleta, on sabien que es menjava bé, i van adreçar-s’hi amb un qüestionari que va demostrar sobradament que mereixien el certificat.

El moment de l'entrega del certificat (Sa Caleta)
El moment de l’entrega del certificat (Sa Caleta)

Sa Caleta és un restaurant informal, de tapes i “platillos”, que ofereix la cuina tradicional espanyola presentada d’una manera moderna i amb tocs d’altres gastronomies.

“Fem una cuina espanyola, però intentem presentar aquests ingredients amb algun divertiment que surti del classissisme i juguem amb elaboracions d’inspiració asiàtica, tocs de llatinoamericana, cuina italiana, francesa, sense complexes, ho barregem tot”

Paula Casanovas

Des que va obrir les portes ara fa nou anys, el restaurant Sa Caleta no ha deixat de créixer i s’ha fet un nom a Rabat. I per què agrada tant als marroquins? Perquè “molts marroquins de classe mitjana-alta passen les vacances a Espanya, coneixen la seva gastronomia, i els agrada molt compartir a taula, ‘tapejar’ i divertir-se”.

En Flip i la Paula, a la cuina (Sa Caleta)
En Flip i la Paula, a la cuina (Sa Caleta)

Paula Casanovas, Flip Planas i Pepe Garriga van decidir obrir Sa Caleta el 2013, després que el periodista posés la proposta sobre la taula.

“En Pepe Garriga coneixia el país i feia temps que els deia que Rabat era un desert gastronòmic i que podríem fer-hi un restaurant i dit i fet”

Paula Casanovas

El certificat com a restaurant de cuina espanyola té validesa per un any i, després, l’establiment ha de passar una auditoria per renovar-lo.

spot_img

El + Vist