15.4 C
Lloret de Mar

Saber desconnectar a les vacances, imprescindible

Els psicòlegs recomanen que aprofitem el temps de descans en fer allò que ens agrada i que no podem fer quan treballem.

La necessària desconnexió per vacances
La necessària desconnexió per vacances

Darreres Notícies

Saps desconnectar? Per què fer vacances és imprescindible per ser bons professionals. Una pregunta que ens fem ara en ple mes d’agost.

Experts en psicologia defensen els beneficis d’aturar-nos i descansar, i aconsellen anar abaixant el ritme de mica en mica per connectar amb la sensació de vacances de manera progressiva.

Fèlix Amaro, a l'entrevista a la ràdio
Fèlix Amaro, a l’entrevista a la ràdio

Les vacances sempre són un al·licient enmig de la voràgine del dia a dia, de la rutina i de l’esgotament físic i mental. És el moment de parar màquines, de gaudir i de fer aquelles activitats que ens donen benestar, però que durant l’any anem deixant de banda.

Fèlix Amaro, psicòleg del centre mèdic Loreto i col·laborador de la ràdio, recomana aprofitar la pausa de l’estiu per no fer res, descansar i dormir la becaina. “Aprofitar per fer coses que no podem fer la resta de l’any, com estar en família, llegir llibres, veure sèries o anar a la platja a escoltar música per exemple”, apunta.

Desconnexió digital a l'estiu
Desconnexió digital a l’estiu

Tant important és invertir el temps en aturar-nos per vacances així com per dur a terme una bona desconnexió digital. En el sentit de deixar el telèfon mòbil a casa i no estar pendent de grups de WhattsApp ni tampoc de les xarxes socials.

Fèlix Amaro també recomana un mínim de 9 dies de vacances. Ja que el cervell tarda un parell de dies en acostumar-se al nou ritme i així són una etapa que s’aprofita millor.

spot_img

El + Vist