Divendres, 15 gener 2021
7 C
Lloret de Mar
Un dels últims donatius rebuts (Càritas Lloret)

S’allarga la recollida d’aliments a Lloret fins a Nadal

A més, l'Ajuntament i Càritas també han decidit ampliar els punts de recollida: a banda del CDA, també es poden deixar productes a l'església i a la Policia Local.

Un dels últims donatius rebuts (Càritas Lloret)

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

L’Ajuntament i Càritas amplien la recollida d’aliments fins al 22 de desembre i, a més, obren més punts de donació. La presidenta de Càritas Lloret, Lucía Echegoyen, agraeix la gran col·laboració que han rebut els últims dies per part dels veïns, que un cop més han mostrat la seva solidaritat, però remarca que encara han de recollir molts més productes perquè el nombre d’usuaris al Centre de Distribució d’Aliments (CDA) ha crescut molt arran de la crisi del coronavirus.

Lucía Echegoyen assegura que la ciutadania va respondre molt bé a la crida que es va fer la setmana passada perquè es portessin aliments directament al CDA. Tot i així, la responsable de Càritas al municipi reconeix que és una quantitat insuficient i per això allarguen la campanya fins a Nadal.

“Estem satisfets perquè la gent ha respost. Però som coneixedors que amb aquesta quantitat realment no cobrim les necessitats. Per això s’ha decidit perllongar la campanya i fer recollida d’aliments fins Nadal”

Lucía Echgegoyen

El que s’han adonat amb aquesta última recollida, en què s’ha aconseguit una tona de productes, és que els quilos no són una bona manera de mesurar les donacions. En aquest sentit, Echegoyen remarca que hi ha productes que són molt cars i que pesen poc, com per exemple els productes infantils, tan necessaris i que tant han demanat des de Càritas.

“La mesura quilos no defineix les aportacions. Hi ha molta gent que ha aportat farinetes; això té un cost dinerari força important i a l’hora de mesurar realment són només uns quants grams”

Lucía Echegoyen

Pel que fa a l’ampliació de la campanya fins a Nadal, la presidenta de Càritas Lloret assenyala que és una mesura que s’està prenent arreu.

A tot el que s’ha recollit, caldrà sumar-hi la quantitat de diners que hagi aportat la ciutadania a la campanya virtual del Gran Recapte del Banc dels Aliments.

A banda d’allargar la campanya de recollida d’aliments fins al 22 de desembre, també s’amplien els punts de recollida. Com fins ara, les donacions es podran seguir fent al CDA de dilluns a divendres al matí, de nou a una, però també a l’altar de l’Església parroquial de Sant Romà o a la Policia Local. I Càritas vol intentar incloure-hi, també, els centres escolars.

Els productes que fan més falta són els de la cistella bàsica, com la pasta, l’arròs, les conserves, la llet i l’oli; però especialment els productes infantils –farinetes, cereals, bolquers…- i, ara que s’acosten les festes, els productes nadalencs. Tots, això sí, han d’estar en bon estat i tenir una data de caducitat llunyana. A banda, també es poden fer donatius econòmics a la caixeta que Càritas té dins de l’Església.  

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.