7.6 C
Lloret de Mar

Se signa el conveni que ha d’impulsar el Pla d’Ordenació Forestal de Lloret de Mar

L'acte ha tingut lloc aquest dilluns entre l'Ajuntament i l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF).

Signatura del conveni entre Ajuntament i ADF, aquest dilluns.
Signatura del conveni entre Ajuntament i ADF, aquest dilluns.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Lloret de Mar han signat aquest dilluns un conveni amb l’objectiu d’impulsar el Pla d’Ordenació Forestal del municipi. A través d’aquest conveni, es vol potenciar la difusió d’aquest projecte i des del consistori han considerat que l’ADF de Lloret és l’entitat idònia per dur a terme aquesta tasca, a causa de l’ampli coneixement que té del territori forestal.

En cas d’aprovar-se aquest Pla d’Ordenació Forestal, l’ADF assumiria les següents funcions: els tràmits administratius i gestions que facilitin la participació dels propietaris forestals; les interlocucions amb els propietaris públics i privats; la comunicació de les adhesions o separacions a la Direcció General competent en matèria de boscos; el control i la coordinació de les accions contingudes del projecte; el compliment dels objectius del pla; i la cerca de línies de subvenció i finançament.

representants ajuntament i ADF
Els representants municipals i de l’ADF.

Jordi Martínez president de l’Agrupació de Defensa Forestal de Lloret, considera que el conveni és un pas important per “posar ordre en la gestió forestal de Lloret, hi aportem la nostra gent i els voluntaris”.

adf 6
L’ADF, fent tasques al bosc de Lloret.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, considera que “l’ADF fa una feina importantíssima i que des de l’administració local li donem un cop de mà perquè puguin tenir estabilitat i desenvolupar la feina molt millor”.

Jordi Orobitg, regidor de Gestió Forestal i Emergència Climàtica, assenyala que l’aportació de l’ADF serà clau “perquè els boscos de Lloret esdevinguin segurs“.

Per tal de fer possible l’aprovació definitiva del Pla d’Ordenació Forestal, cal que s’hi adhereixin un mínim del 30% del total dels propietaris de les finques forestals del municipi que representin el 50% de la massa forestal de Lloret.

spot_img

El + Vist