23.6 C
Lloret de Mar
Manifestació antiracista, del passat diumenge a Lloret

Segona concentració en menys d’una setmana a Lloret, arran de la mort de George Floyd

La convocatòria és aquest dissabte (19h) a la plaça de la Vila.

Manifestació antiracista, del passat diumenge a Lloret

Darreres Notícies

Segona concentració en menys d’una setmana a Lloret de Mar, arran de la mort de George Floyd el passat 25 de maig a mans d’un policia a Minneapolis. Des de llavors, les imatges de la mort de Floyd s’han convertit en el detonant d’unes de les protestes més multitudinàries que es recorden als Estats Units, les quals han generat una onada de solidaritat arreu del món.

Aquí a Lloret, i de forma simultània en diferents ciutats, el passat diumenge es van manifestar unes 200 persones. Aquestes protestes han revifat el moviment Black Lives Matter (“Les vides negres importen”) i tenen un suport molt transversal.

Un altre grup de veïns ha organitzat una segona concentració aquest dissabte, a partir de les 19 hores, a la plaça de la Vila. Es llegirà un manifest i hi haurà més activitats. Un dels organitzadors, Victor Garbier, assenyala que promouen un moviment a favor de la igualtat. “No condemnem ningú, sinó que volem crear un espai de diàleg per al canvi”, conclou, i destaca que “hem convocat la convocatòria per visibilitzar aquesta problemàtica social”.

Els organitzadors alerten que els assistents han de respectar les mesures de seguretat per prevenir el contagi de la COVID. És a dir, portar la mascareta posada i mantenir la distància de dos metres amb altres persones.

Per part de l’organització, es garanteix que hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels assistents, per a la higiene de mans, així com carrils d’entrada i sortida separats en la concentració.

 

spot_img

El + Vist