13.8 C
Lloret de Mar

“Sembla que tornem a una normalitat patriarcal, per tant, el lema d’enguany és igualtat ja!”

Lloret de Mar organitza una 15a d'actes amb motiu del 8M, amb una concentració convocada per l'Aurora avui a les portes al Teatre.

El llaç de la rotonda, avui de color lila pel 8M.
El llaç de la rotonda, avui de color lila pel 8M.

Darreres Notícies

Lloret de Mar organitza una 15a d’actes reivindicatius al voltant del Dia Internacional de les Dones, que és avui, 8 de març.

servicios profesionales jimenez

Una diada, reconeguda per la ONU, que commemora la lluita de les dones per formar part de l’àmbit laboral, incloent la independència econòmica i social. Alhora es reivindica el feminisme i es denuncien les diverses formes de masclisme i micromasclismes.

Concentració a la Plaça de la Vila en contra de la violència masclista
Concentració a la Plaça de la Vila en contra de la violència masclista del 2021.

L’origen prové d’un seguit de fets històrics, que es fonamenta en la lluita de les dones pels seus drets en els quals moltes van deixar-hi la vida. Per totes elles, per moltes altres que ja no hi són, per les dones del present i les que vindran en el futur, es commemora cada any el 8 de Març.

La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, assenyala que “estem sortint d’una pandèmia i sembla que tornem a la normalitat patriarcal“.

“El lema del 8 de març d’enguany és igualtat ja!”

Jennifer Pérez

Lloret viu la jornada d’avui especialment amb el tapís de ganxet, fet per més d’un centenar de dones, al casal de la Gent Gran.

L’activitat es trasllada aquesta tarda i vespre al Teatre. A dos quarts de 7, concentració de l’associació de dones l’Aurora a la plaça Germinal Ros. I a les 7, es dona pas a l’acte institucional del 8M, amb el passi d’un fragment del documental ‘Pensió Completa’.

L’objectiu del documental, que fa 10 anys, és donar a conèixer quin ha estat el paper de la dona en la història del turisme a la destinació. La producció se centra en els anys 50 i 60, quan van començar a arribar els primers turistes a Lloret de Mar.

Imatge del documental ‘Pensió completa’.

‘Pensió completa’ mostra com les dones van començar a fer d’empresàries, en plena època franquista, allotjant turistes a les seves pròpies llars i augmentant, d’aquesta manera, les seves tasques. Així podien guanyar uns diners extres mentre els seus marits treballaven al camp o a la mar.

A més de la projecció, els actes del 8M es complementen amb una taula rodona ‘Les dones en primera línia’ i amb la lectura del manifest institucional a càrrec de l’alcalde, Jaume Dulsat.

El programa d’activitats sobre el dia de les dones –que es poden consultar al web lloret.cat– estan organitzats per l’Ajuntament i un seguit d’associacions, com l’Aurora, el cineclub Adler, Autodefensa Marga i el LEAD.

spot_img

El + Vist