16.3 C
Lloret de Mar
Participants del Projecte Rossinyol 2016-17

La setena edició del Projecte Rossinyol a Lloret crea tretze parelles

Els objectius són augmentar les expectatives dels estudiants perquè un dia puguin arribar a la universitat, millorar l'ús social de la llengua catalana i fomentar l'arrelament a la ciutat.

Participants del Projecte Rossinyol 2016-17

Darreres Notícies

13 alumnes de les escoles i instituts de Lloret volen fomentar el seu arrelament a la vila i millorar la seva fluïdesa en parlar català. Amb aquest objectiu s’han inscrit al Projecte Rossinyol i divendres van conèixer els seus mentors. El coordinador del projecte, Òscar Prieto, explica que la iniciativa té tres objectius:Augmentar les expectatives educatives dels estudiants perquè un dia puguin arribar a la universitat, millorar l’ús social de la llengua catalana i que coneguin el barri, se’l facin seu i creïn un sentiment de pertinença a la ciutat on viuen”.

Els mentors són estudiants de la Universitat de Girona que quedaran amb ells al llarg dels propers mesos per fer tot tipus d’activitats que tinguin com a rerefons aquests objectius. Entre els mentors hi ha una noia que va ser mentorada quan va arribar a Lloret a tercer d’ESO i ara, ja a la universitat, s’ha convertit en mentora.

El coordinador del projecte, que arriba a la setena edició a Lloret, també va reconèixer que hi ha llista d’espera i que els agradaria poder crear més parelles, però va explicar que el pressupost és limitat, ja que cada universitari rep 350 euros per finançar les activitats que durà a terme amb el seu mentorat.

spot_img

El + Vist