23.6 C
Lloret de Mar

Sis infants sahrauís ja són a Lloret per passar l’estiu a la vila

Tots excepte una nena són repetidors i tenen entre 10 i 13 anys.

Alguns dels nens sahrauís
Alguns dels nens sahrauís

Darreres Notícies

Sis nens sahrauís de deu a tretze anys són a Lloret per passar dos mesos de vacances amb famílies d’acollida. Són dos infants menys que l’any passat i tots són repetidors excepte una nena, que també està amb una família nova.

La presidenta de l’ONG Lloret – La Selva amb el Sàhara, Mercè Riera, explica que, com cada any, la idea és que els petits passin aquests dies amb les famílies acollidores, que assisteixin al casal perquè coneguin nens de Lloret i també que es trobin entre ells al llarg de l’estiu.

La campanya Vacances en pau té un doble objectiu: d’una banda, fer una revisió mèdica completa a cada infant i, de l’altra, evitar-los les altes temperatures que hi ha a l’estiu als campaments de refugiats de Tindouf, on viuen la resta de l’any. Segons Mercè Riera, l’experiència cada any és molt positiva.

El cap de setmana passat es va organitzar a Lloret una festa de benvinguda als sis nens sahrauís. I aquest diumenge se’n farà una d’àmbit català a Vilafranca del Penedès, on s’ha convocat les 500 famílies d’acollida.

spot_img

El + Vist