22.6 C
Lloret de Mar

Sobre el 10N, el PSC de Lloret: “l’única manera de desbloquejar la situació és amb diàleg”

Els partits locals valoren de forma positiva els resultats d'aquest diumenge a la vila.

La jornada electora d'aquest diumenge a la Casa de la Cultura
La jornada electora d'aquest diumenge a la Casa de la Cultura

Darreres Notícies

Valoracions positives des del PSC a Lloret de Mar, tot i que amb l’objectiu d’extreure conclusions i reflexionar, després dels resultats de les eleccions d’aquest diumenge, 10 de novembre. La formació ha estat la força més votada a la vila, amb un 24% dels vots. Tot i això, des de la secció local consideren que hi ha “poc a celebrar”, tenint en compte els resultats que s’han produït a tot l’Estat espanyol. El portaveu del PSC a Lloret, Francisco Pastor, assenyala que “hem d’extreure conclusions i poques coses a celebrar, la única manera de desbloquejar la situació és amb diàleg i renunciant tots a coses”.

A Lloret de Mar, la segona força més votada ha estat ERC, amb un 18% dels vots. El portaveu de la formació a la vila, Jordi Orobitg, -que creu que el PSOE governarà amb minoria amb acords puntuals d’altres partits- es mostra “a nivell local estem contents i a nivell general preocupats per la situació de desgovern i per la pujada considerable de VOX”.

Votants, aquest 10N a l’Esteve Carles.

En tercer lloc, el partit més votat a la vila ha estat En Comú Podem-Guanyem el Canvi, amb el 14 %. El portaveu de Lloret En Comú i número 6 en la llista d’En Comú Podem per Girona, Miguel Gracia -que considera que es podria formar una coalició entre el PSOE i el PP-, afirma que “estem contents perquè la Laura López, diputada per Girona, ha entrat al Congrés, i a nivell de Catalunya En Comú Podem ha mantingut resultats”.

La quarta força a Lloret en nombre de vots ha estat Junts per Catalunya, amb el 12%. Des del partit es mostren satisfets perquè reconeixen que, anys enrere, mai aconseguien resultats massa destacats en les eleccions generals. En aquest sentit, la formació valora de manera positiva haver crescut en percentatge de vot. Albert Robert, regidor del partit a Lloret de Mar i suplent pel Senat en aquestes eleccions generals, assenyala que “nosaltres estem molt contents perquè normalment en les eleccions generals, per Junts per Catalunya, mai anàvem massa bé però ara hem crescut en percentatge de vot”.

Un votant exerceix el dret a vot, ahir en una de les taules de la Casa de la Cultura

Recordem que com a cinquena força a Lloret hi ha VOX, a la qual ha votat 1 de cada 10 lloretencs. Ha superat Ciutadans, amb un 8%, i el PP, amb un 7%. A més distància hi ha la CUP, amb el 3% dels vots.

spot_img

El + Vist