27.2 C
Lloret de Mar
Vista aèria de Can Juncadella, quan es van iniciar les obres

SOS Lloret demana a la fiscalia que ‘no ens deixi amb el cul enlaire’

SOS Lloret ha presentat el recurs contra la decisió del jutge d’arxivar el cas Juncadella. La investigació implicava Camil Cofan i Sònia Bofarull, excap i secretària del departament d’Urbanisme de Girona, els quals van emetre l’informe favorable per fer un xalet de luxe a la finca protegida. El jutge considera que els tècnics van actuar […]

Vista aèria de Can Juncadella, quan es van iniciar les obres

Darreres Notícies

SOS Lloret ha presentat el recurs contra la decisió del jutge d’arxivar el cas Juncadella. La investigació implicava Camil Cofan i Sònia Bofarull, excap i secretària del departament d’Urbanisme de Girona, els quals van emetre l’informe favorable per fer un xalet de luxe a la finca protegida. El jutge considera que els tècnics van actuar correctament, tenint en compte el Pla general i el catàleg de Masies i Cases Rurals. Per tot plegat, ha conclòs que Cofan i Bofarull no van prevaricar en autoritzar la construcció, tot i els tres informes desfavorables dels serveis territorials de Medi Ambient.

Davant de tot plegat, SOS Lloret ja ha presentat el recurs. L’advocat de la plataforma, Oriol Font, argumenta que la decisió és “errònia” i “inoportuna”, que “s’ha de continuar investigant” i que “la fiscalia faci un paper proactiu i no ens deixi amb el cul enlaire”.

SOS Lloret subratlla la gravetat del que ha passat a la finca de Can Juncadella, propietat d’un expresident del Kazakhstan. “El cas és greu i també és greu el que representa, que en un espai protegit es pugui fer una cosa nova, totalment diferent, que no té res a veure amb la casa dels masovers…. si això és comencés a reproduir, tindríem un problema greu al territori”, opina.

La plataforma SOS Lloret ha presentat el recurs de l’Audiència Provincial de Girona.

spot_img

El + Vist