29.6 C
Lloret de Mar
Puig de Castellet

Tasques de manteniment als jaciments de Puig de Castellet i Montbarbat

Les tasques permeten preservar el valor històric de dos jaciments importants per al patrimoni lloretenc.

Puig de Castellet

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha realitzat tasques de manteniment i conservació als jaciments ibèrics de Puig de Castellet i Montbarbat. La previsió és que els treballs s’hagin enllestit entre la setmana passada i aquesta.

Sota la direcció de l’arqueòleg Joan Llinàs i personal municipal, les tasques han consistit a restaurar murs esllavissats a causa de la pluja en els dos jaciments i garantir que es mantinguin en bon estat de conservació. La setmana passada es van dur a terme les intervencions a Puig de Castellet i, aquesta setmana es realitzaran les mateixes tasques al jaciment de Montbarbat.

La directora de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes, ha explicat l’objectiu de les intervencions. A Puig de Castellet la setmana passada es van netejar i consolidar dues estructures de forats de pal i es van netejar i consolidar el pou i les estructures d’emmagatzamatge d’aigua que havien quedat cobertes per terra esllavissada del pendent. Mentre que les tasques que s’han dut a terme aquesta setmana a Montbarbat han consistit a reparar i consolidar murs afectats per pluges i el creixement de les plantes.

L’actuació proposada en aquests dos jaciments permet preservar el valor històric de dos jaciments importants per al patrimoni lloretenc. El de Montbarbat, de 5.700 metres quadrats, és un dels jaciments més importants de la zona, sobretot des del punt de vista urbanístic. Data dels segles 3 i 4 abans de Crist. Mentre que el de Puig de Castellet, que data del segle 3 abans de Crist, està situat a 2 quilòmetres del nucli de Lloret, en una zona estratègica de domini visual que va de la desembocadura del Tordera fins a la costa lloretenca. És un petit recinte de 650 metres quadrats format per uns sis habitatges, actualment visitable pel públic durant els caps de setmana d’estiu i a demanda.

spot_img

El + Vist