26.2 C
Lloret de Mar
Autopista C-32

Territori treu a informació un nou estudi informatiu i d’impacte ambiental per la C-32 fins a Lloret

Aturem la C-32 creu que és "indignant" que es recuperi el projecte i no descarta tornar als tribunals.

Autopista C-32

Darreres Notícies

El Departament de Territori i Sostenibilitat torna a reactivar el projecte d’ampliació de la C-32 entre Lloret de Mar i Tordera. El passat divendres, ha sortit a informació pública un nou estudi informatiu i un altre d’impacte ambiental. Han de servir per completar la documentació anterior, introduint diferents conceptes que va demanar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la suspensió cautelar dels documents. És la tercera vegada que la Generalitat intenta tirar endavant l’ampliació de la carretera.

Un dels cartells de les obres de l’autopista, a les Alegries (imatge d’arxiu).

En concret, s’ha elaborat una simulació de trànsit que conclou que el corredor de la C-32 proposat pel Govern és el que assoleix els millors resultats. Assenyala que disminueix les emissions de C02 i allibera més vehicles de les carreteres GI-600 i GI-682. En aquest nou informe s’analitzen traçats alternatius, però la proposta més idònia és la mateixa que en els anteriors: una carretera de tres carrils amb una longitud de 6,5 quilòmetres. Ara, s’ha obert el termini per presentar al·legacions, amb 45 dies hàbils per als particulars i 30 més per als organismes oficials.

La recuperació d’aquest projecte ha generat reaccions. Ha sorprès la plataforma Aturem la C-32, que ho ha qualificat d’”indignant”. Consideren que és “totalment contrari” als objectius de l’Agència de la Natura, que fa uns dies va aprovar el Govern i lamenten que s’intenti activar tot just després de la crisi sanitària, segons un dels portaveus, Joan Mora. La plataforma té previst presentar al·legacions contra els nous informes i no descarten tornar als tribunals, com han fet en altres ocasions.

Membres de la plataforma, als jutjats l’any 2016.

Aturem la C-32 defensa que la millor alternativa no és l’autopista, sinó desdoblar les carreteres existents, crear el carril-bus entre Blanes i Lloret i fomentar el transport públic. Afegeix que l’autopista només afavoreix interessos econòmics i que tindrà un elevat impacte ambiental en el territori.

Qui sí ha defensat el projecte és el conseller de Territori i Sostenibilitat. Damià Calvet assenyala que el nou estudi esmena els errors de l’anterior i que van fer el TSJC suspengués cautelarment el projecte en dues ocasions per tal que ara “segueixi el tràmit amb normalitat”. Calvet reitera que és una infraestructura “necessària” per a la mobilitat entre el Maresme i la Selva marítima i confia que la plataforma Aturem la C-32 en vegi “la utilitat” un cop analitzats els nous documents, sotmesos a informació pública. “El Govern de la Generalitat el vol tirar endavant”, ha afirmat el conseller.

El conseller Calvet, en una visita al territori.

Mentestant, la CUP ha demanat la compareixença del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a la comissió del ram del Parlament perquè expliqui el projecte de perllongament de l’autopista C-32 des de Tordera fins a Lloret de Mar. Els cupaires volen que aclareixi l’ampliació de la via per la comarca de la Selva ja que consideren que no es compleix cap garantia ambiental. A més, han recordat en un comunicat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès dues vegades el projecte per vulnerar la Llei de canvi climàtic. La diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha criticat que les obres comportaran ingressos per a Abertis i ha lamentat que no s’aposti per millorar altres carreteres com la GI-682.

spot_img

El + Vist