20.7 C
Lloret de Mar

Tomàs Rojas, un nen de 10 anys que gaudeix del futbol sala amb només un 5% de visió

Juga en el Lloret Esportiu Futbol Sala i representa un exemple de superació per a la resta de companys.

Tomás Rojas, en un entrenament amb el Lloret Esportiu Futbol Sala (FCF)
Tomás Rojas, en un entrenament amb el Lloret Esportiu Futbol Sala (FCF)

Darreres Notícies

Entre tots els jugadors del Lloret Esportiu Futbol Sala, n’hi ha un de molt especial. És Tomàs Rojas, de només 10 anys, que pateix una malaltia estranya que l’afecta a la retina i li deixa només un 5% de visió. L’esforç, la il·lusió i l’esperit de superació el converteixen en un exemple per a la resta d’infants.

En Tomàs, que viu a Blanes i practica futbol sala a Lloret, pateix Amaurosis congènit de Lèber. Tot i això, sempre ha practicat esport des de que tenia un any, fent natació, equinoteràpia, futbol i futbol sala, que és la seva gran passió. El mateix Tomàs Rojas explica que va començar a jugar al pati de l’escola. Reconeix que sempre es posa nerviós abans dels partits i que el seu objectiu principal és “passar-ho bé jugant a futbol sala”.

La seva família és de procedència uruguaiana, però ja fa 16 anys que viuen aquí. La seva mare, Valentina Lois, es mostra molt agraïda al Lloret Esportiu Futbol Sala i assegura que en Tomàs “és feliç jugant a futbol, és molt important el treball en equip i tot els nens i nenes tenen dret a viure aquesta experiència”.

Des de l’entitat, un dels seus responsables, Manuel Damas, explica que “en Tomàs assimila els mateixos continguts que la resta de companys, tot i que de vegades necessita més temps per reaccionar”, perquè la capacitat de visió no és la mateixa. En aquest sentit, els entrenadors el guien perquè se senti més segur de si mateix a l’hora de realitzar els exercicis.

El fet que la pista i la pilota tinguin un color clar força similar, dificulta encara més la visió del jugador. Per aquest motiu, des del Lloret Esportiu Futbol Sala canviaran el color de les pilotes, per un groc més intens que faciliti el treball d’en Tomás.

La situació de Tomàs Rojas ha despertat l’interès de la Federació Catalana de Futbol, que ha volgut destacar el seu exemple de superació. Per això, li ha dedicat un reportatge especial, juntament amb un noi de 15 anys que juga al Club Atlètic Masnou i que té també una malaltia estranya que afecta a la seva visió.

spot_img

El + Vist