22.4 C
Lloret de Mar
Els treballadors manifestant-se, dissabte

Els treballadors del Don Juan volen evitar que l’hotel tanqui durant la temporada baixa

Dissabte passat es van concentrar a les portes de l'hotel per criticar la decisió de l'hotel i no descarten fer vaga si la direcció no es reuneix amb ells.

Els treballadors manifestant-se, dissabte

Darreres Notícies

Una cinquantena de treballadors de l’Hotel Don Juan de Lloret es van concentrar dissabte al matí per evitar que l’hotel tanqui en temporada baixa, durant cinc o sis mesos a l’any. Els empleats denuncien que l’empresa ha pres la decisió “de manera unilateral” i no entenen per què es canvia un model que ha funcionat durant 40 anys.

El motiu, segons ha fet saber l’empresa al comitè, és la baixada dels ingressos. Els treballadors, però, no s’ho creuen i asseguren que la direcció “no els ha donat dades que confirmin la mala situació econòmica” i lamenten que hagi pres la decisió de manera unilateral.

El vicepresident del sindicat UGT a les comarques gironines, Joan Muntada, alerta que el problema afectarà els treballadors fixos indefinits, els discontinus i també els de reforç en temporada estival. Joan Muntada ha lamentat que l’Hotel Don Juan hagi optat per aplicar un model que, segons ell, és majoritari a Lloret.

El dirigent de la UGT assegura que la fórmula escollida per molts empresaris d’obrir només en temporada alta fa empitjorar les condicions laborals dels empleats dels hotels. En el cas del Don Juan, apunta, afecta 250 treballadors i les seves famílies. Per això cal rebutjar totalment la decisió.

Muntada ha demanat que l’empresa “rectifiqui i faci el que havia d’haver fet des del principi i parli amb els treballadors”. Amb tot, ha assegurat que estaran amatents als moviments que faci la nova direcció.

Per la seva banda, els treballadors que van sortir al carrer aquest dissabte asseguren que no pararan fins que l’empresa els escolti. En aquest sentit, han deixat clar que si cal aniran a la vaga per tal de defensar la seva postura.

spot_img

El + Vist