Lloret de Mar s’ha convertit en la primera destinació catalana que instal·la a la platja un equip de salvament marítim pioner. El professional que rescata la persona que s’ofega al mar porta una armilla, agafada a una corda, la qual es troba en un aparell amb aspecte de contenidor situat a la sorra. Així, quan hi ha un rescat, s’agilitza l’auxili de la víctima, i es garanteix la seguretat de les persones implicades.
Ignasi Riera, regidor de Platges, destaca que “l’aparell fa més segur el rescat i que tot plegat tingui més èxit”. La corda, que arriba fins a 400 metres mar endins, es recull en menys d’un minut. Així, es redueix notablement el temps del rescat així com el cansament de l’auxiliador.
El dispositiu de seguretat es troba instal·lat des d’ahir a la platja del centre de Lloret. Cobreix un sector de 300 metres. De moment, està en període de proves. El dispositiu té un cost de 15.000 euros. Jordi Garcia, director comercial de SEMAC -l’empresa que distribueix el producte- ha explicat que es tracta d’una “innovació mundial que garanteix la seguretat dels banyistes”.
Lloret és la primera destinació a Catalunya i una de les primeres a tot l’estat espanyol que adquireix aquest equip de salvament marítim. La ciutat de Màlaga va ser la pionera. L’inventor del Punto Naranja (que així es diu l’equip) és Antonio Barrero. El compara amb “l’airbag del cotxe, que esperes no haver d’utilitzar mai, però que tens i dóna seguretat i tranquil·litat”.
L’Ajuntament de Lloret ha arribat a un acord amb l’empresa distribuïdora per tenir el dispositiu durant un any en fase de proves. En cas que l’experiència pilot sigui satisfactòria, la intenció és equipar la platja central amb més aparells d’aquest tipus. En caldria fins a tres per cobrir tot aquest sector, que fa un total de 900 metres