Dissabte, 16 gener 2021
12 C
Lloret de Mar
Tasques de neteja i manteniment de boscos (ADF)

Una brigada forestal treballarà per la prevenció d’incendis tot l’any

La crearà l'Ajuntament amb la col·laboració indispensable de l'ADF i ha de millorar molt la gestió forestal del municipi.

Tasques de neteja i manteniment de boscos (ADF)

Darreres Notícies

L’esport de Lloret es mobilitza per dir ‘ja n’hi ha prou’ i reivindicar el retorn de la pràctica esportiva

Els assistents han aclamat la tornada a la pràctica esportiva i han protestat pel tracte que està rebent l'esport per part de les administracions.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

La gestió forestal per fomentar la prevenció d’incendis és una de les prioritats de l’Ajuntament de Lloret. Ho demostra el fet que el Govern municipal hagi creat una àrea dedicada exclusivament a la gestió forestal i que preveu, en els propers mesos, crear una brigada forestal que s’encarregui de les tasques de manteniment als boscos de la vila durant tot l’any.

Una brigada que comptarà amb la participació indispensable de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF). El regidor de l’àrea de Gestió Forestal, Jordi Orobitg, argumenta que el fet que l’Ajuntament formi part de l’ADF permet destinar recursos perquè aquesta entitat s’encarregui de les tasques de neteja i manteniment de boscos.

gestio forestal adf
Tasques de gestió forestal (ADF)

Un dels aspectes més rellevants serà que l’ADF s’encarregarà de les neteges de les franges perimetrals, una tasca que és competència dels propietaris de cada terreny, però que requereixen una tramitació molt feixuga i que acaba provocant que s’hi destinin massa recursos de l’Ajuntament.

Uns recursos que es reduiran molt amb la posada en marxa de la futura brigada forestal, tal com apunta el coordinador comarcal de l’ADF, Enric Martínez.

“Amb la brigada forestal les franges perimetrals de les urbanitzacions es netejarien durant tot l’any, no com ara que malauradament es venen fent fins al mes d’agost o inclòs al mes de setembre”

Enric Martínez

Martínez remarca que la tasca principal de l’agrupació és treballar per la prevenció d’incendis. Per això fa una crida a la prudència i la responsabilitat de la ciutadania en aquests temps de pandèmia en què s’ha incrementat molt el nombre de persones que passegen pels boscos arran del confinament.

“Si us plau, la gent quan vagi al bosc que tingui cura, que no destrossin el bosc com estan fent alguns. La prevenció va més enllà dels incendis, és cuidar els nostres boscos i l’entorn”

Enric Martínez

La brigada forestal de prevenció d’incendis és un dels aspectes que preveu el Pla de gestió forestal municipal amb què treballa l’Ajuntament.

Aquest document s’està elaborant a través d’una subvenció atorgada per la Diputació de Girona i, per impulsar-lo, compta amb la necessària col·laboració de l’ADF. Seguir treballant en aquest document i també continuar desenvolupant les actuacions proposades pel vigent Pla de prevenció d’incendis forestals és el que es va aprovar al ple municipal de dilluns passat.

Així va ser a través d’una esmena a la totalitat que l’equip de govern va presentar a una moció del PSC. Un fet que el portaveu socialista, Francisco Pastor, critica de manera contundent. Segons Francisco Pastor, el text aprovat definitivament no representa cap canvi en la gestió que ja s’està fent ara mateix. En aquest sentit, Pastor considera que la seva moció sí que proposava canvis i critica que l’equip de govern presenti tantes esmenes a la totalitat a les mocions que presenten els grups de l’oposició.

Per la seva banda, el govern considera que la proposta dels socialistes era una proposta buida i que, tot i que potser amb bones intencions, podia generar frustració perquè més enllà d’un titular no es traduïa en cap actuació efectiva. Per exemple, la moció socialista demanava que s’instés el govern de la Generalitat a diferents actuacions relacionades amb la gestió forestal i l’equip de govern considera que això ja se sap que no es tradueix en cap resultat a curt termini.

Així doncs, com diem, van presentar una esmena a la totalitat que, a banda de les qüestions que ja hem comentat, també preveu seguir desenvolupant i impulsant el projecte de millora ambiental, de prevenció d’incendis i de generació d’ocupació al voltant de la gestió forestal i optimització de la biomasa, com a mesura adreçada entre altres objectius a la generació d’activitats i indústries creant ocupació com a alternativa a la vinculada a l’activitat turística.

Per poder seguir treballant en gestió forestal i prevenció d’incendis, l’Ajuntament seguirà buscant la col·laboració de les administracions supramunicipals. 

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.