8.5 C
Lloret de Mar
Tasques de neteja i manteniment de boscos (ADF)

Una brigada forestal treballarà per la prevenció d’incendis tot l’any

La crearà l'Ajuntament amb la col·laboració indispensable de l'ADF i ha de millorar molt la gestió forestal del municipi.

Tasques de neteja i manteniment de boscos (ADF)

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

La gestió forestal per fomentar la prevenció d’incendis és una de les prioritats de l’Ajuntament de Lloret. Ho demostra el fet que el Govern municipal hagi creat una àrea dedicada exclusivament a la gestió forestal i que preveu, en els propers mesos, crear una brigada forestal que s’encarregui de les tasques de manteniment als boscos de la vila durant tot l’any.

Una brigada que comptarà amb la participació indispensable de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF). El regidor de l’àrea de Gestió Forestal, Jordi Orobitg, argumenta que el fet que l’Ajuntament formi part de l’ADF permet destinar recursos perquè aquesta entitat s’encarregui de les tasques de neteja i manteniment de boscos.

gestio forestal adf
Tasques de gestió forestal (ADF)

Un dels aspectes més rellevants serà que l’ADF s’encarregarà de les neteges de les franges perimetrals, una tasca que és competència dels propietaris de cada terreny, però que requereixen una tramitació molt feixuga i que acaba provocant que s’hi destinin massa recursos de l’Ajuntament.

Uns recursos que es reduiran molt amb la posada en marxa de la futura brigada forestal, tal com apunta el coordinador comarcal de l’ADF, Enric Martínez.

“Amb la brigada forestal les franges perimetrals de les urbanitzacions es netejarien durant tot l’any, no com ara que malauradament es venen fent fins al mes d’agost o inclòs al mes de setembre”

Enric Martínez

Martínez remarca que la tasca principal de l’agrupació és treballar per la prevenció d’incendis. Per això fa una crida a la prudència i la responsabilitat de la ciutadania en aquests temps de pandèmia en què s’ha incrementat molt el nombre de persones que passegen pels boscos arran del confinament.

“Si us plau, la gent quan vagi al bosc que tingui cura, que no destrossin el bosc com estan fent alguns. La prevenció va més enllà dels incendis, és cuidar els nostres boscos i l’entorn”

Enric Martínez

La brigada forestal de prevenció d’incendis és un dels aspectes que preveu el Pla de gestió forestal municipal amb què treballa l’Ajuntament.

Aquest document s’està elaborant a través d’una subvenció atorgada per la Diputació de Girona i, per impulsar-lo, compta amb la necessària col·laboració de l’ADF. Seguir treballant en aquest document i també continuar desenvolupant les actuacions proposades pel vigent Pla de prevenció d’incendis forestals és el que es va aprovar al ple municipal de dilluns passat.

Així va ser a través d’una esmena a la totalitat que l’equip de govern va presentar a una moció del PSC. Un fet que el portaveu socialista, Francisco Pastor, critica de manera contundent. Segons Francisco Pastor, el text aprovat definitivament no representa cap canvi en la gestió que ja s’està fent ara mateix. En aquest sentit, Pastor considera que la seva moció sí que proposava canvis i critica que l’equip de govern presenti tantes esmenes a la totalitat a les mocions que presenten els grups de l’oposició.

Per la seva banda, el govern considera que la proposta dels socialistes era una proposta buida i que, tot i que potser amb bones intencions, podia generar frustració perquè més enllà d’un titular no es traduïa en cap actuació efectiva. Per exemple, la moció socialista demanava que s’instés el govern de la Generalitat a diferents actuacions relacionades amb la gestió forestal i l’equip de govern considera que això ja se sap que no es tradueix en cap resultat a curt termini.

Així doncs, com diem, van presentar una esmena a la totalitat que, a banda de les qüestions que ja hem comentat, també preveu seguir desenvolupant i impulsant el projecte de millora ambiental, de prevenció d’incendis i de generació d’ocupació al voltant de la gestió forestal i optimització de la biomasa, com a mesura adreçada entre altres objectius a la generació d’activitats i indústries creant ocupació com a alternativa a la vinculada a l’activitat turística.

Per poder seguir treballant en gestió forestal i prevenció d’incendis, l’Ajuntament seguirà buscant la col·laboració de les administracions supramunicipals. 

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.