Dijous, 21 gener 2021
14.8 C
Lloret de Mar
A banda de parelles, també hi ha trios lingüístics

Una lectura dels ‘Homenots’ que Pla va dedicar a Fabra, per presentar les parelles lingüístiques

La presentació de la campanya, que compta amb 56 participants, es farà avui dijous, a les 19:30 hores, a la sala polivalent de la biblioteca.

A banda de parelles, també hi ha trios lingüístics

Darreres Notícies

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.

Avui es presenten els voluntaris que formaran les parelles lingüístiques, una activitat impulsada per l’Oficina de Català, que posa en contacte catalanoparlants amb persones que volen aprendre la llengua.

En total, per aquesta edició, s’han reunit 56 participants. La idea és que es trobin un cop a la setmana per mantenir una conversa informal i així millorar la fluïdesa a l’hora de parlar català, tal com recorda la directora del centre, Cesca Cornellà.

Eduard Soler

Al llarg del curs, les parelles o grups es trobaran i faran diferents activitats. Enguany, moltes estaran dedicades a Pompeu Fabra, aprofitant que es commemoren els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre, així com el centenari de la seva Gramàtica Catalana. Una d’aquestes propostes es farà durant la presentació d’aquesta tarda: una lectura dels Homenots, que Josep Pla va dedicar al mateix Fabra, amb l’actor i doblador lloretenc Eduard Soler.

La presentació de la campanya es farà aquesta tarda, a dos quarts de vuit, a la sala polivalent de la Biblioteca. És un acte obert a tothom.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".