22.1 C
Blanes
Cartell de l'obra de teatre.

Una obra de teatre juvenil, sobre crítica social, que genera debat

Tot i que 'Julieta i Romeu' impacta pel llenguatge a les escenes del principi, alguns centres li han tret profit educatiu després de la funció.

Cartell de l'obra de teatre.

Darreres Notícies

L’institut Rocagrossa ha volgut donar explicacions davant la controvèrsia generada per l’obra’ Julieta i Romeu‘. Es tracta d’una peça creada pels alumnes de 3r de la ESO, que la van representar aquest dimarts en el Teatre, amb la finalitat de fer crítica social.

En la primera funció amb alumnes de 6è de Primària de totes les escoles, el llenguatge utilitzat en una de les primeres escenes va incomodar una part dels centres que van decidir marxar enmig de l’obra. Les que es van quedar, però, van demanar de fer un debat en finalitzar i poder entendre el missatge.

circo de las estrellas
obra public

En aquest sentit, el Rocagrossa fa autocrítica però demana que no es tregui de context i que sobretot es tingui en compte que és una funció de teatre juvenil. Quique Molina, director de l’institut, admet que “hi havia paraulotes que eren fortes per als alumnes de 6è, és un llenguatge prohibit a l’institut però aquí era ficció”.

Una de les professores, Maria Noguer, assenyala que l’escena controvertida fa referència a la salut mental i els personatges que hi surten diuen bestieses que només s’haurien d’interpretar com a tals. L’obra ha fet sortir prop de 90 alumnes a escena. Un d’ells és en Pau Felip, que conclou que “em quedo amb tot el procediment, ha estat una experiència maca, mai abans no havíem sortit a l’escenari”.

Des de l’institut fan una lectura positiva sobre l’esforç fet pels alumnes i el debat generat amb les altres escoles.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist