26.2 C
Lloret de Mar

Una placa acredita que Santa Clotilde forma part de la Ruta Europea de Jardins Històrics

L'Ajuntament l'ha col·locat aquest matí i l'alcalde assenyala que és molt més que un símbol, perquè hi ha molta feina al darrere.

-

L’Ajuntament ha col·locat la placa que acredita que els Jardins de Santa Clotilde són membres de la Ruta Europea de Jardins Històrics del Consell d’Europa. Un acte simbòlic que, segons l’alcalde, Jaume Dulsat, té un pes molt important pel que representa formar part d’aquesta ruta.

“Sembla una cosa simbòlica, posar una placa, però hi ha una feina molt intensa dels darrers gairebé quatre anys, des que vam crear aquesta xarxa”

Jaume Dulsat

La dels jardins lloretencs és la primera placa que es col·loca de tota la ruta, ja que la iniciativa de crear la Xarxa Europea de Jardins Històrics va ser de l’Ajuntament de Lloret de Mar i cada cop compta amb més membres. L’alcalde recorda que quan van néixer només eren dos jardins i ara en són una trentena de molts països diferents.

La placa acreditativa
La placa acreditativa

El fet d’haver estat reconeguts com a Ruta Europea pel Consell d’Europa és molt rellevant ja que, tal com matisa el regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, només hi ha una trentena de rutes europees.

“Hi ha poc més de 30 rutes culturals europees i això dona a entendre la dificultat d’assolir que el Consell d’Europa et certifiqui com a Ruta Cultural Europea”

Xavi Flores

Els Jardins de Santa Clotilde, considerats la joia patrimonial de Lloret de Mar, estan considerats Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Després de les restriccions per la pandèmia, l’equipament comença a recuperar la normalitat i durant el mes de maig ha rebut 5.000 visites. Una xifra molt positiva per al Consistori, que té previst canviar-ne l’entrada principal. Tot i que encara no hi ha una data fixada perquè el projecte sigui una realitat, la intenció és fer una entrada a peu pla i accessible per a tothom i evitar, així, la forta pujada que hi ha ara mateix per accedir a l’equipament.

- Publicitat -