14.7 C
Lloret de Mar

Una visita guiada permetrà conèixer a fons el passat rural de Lloret

Cada dissabte de setembre es farà una visita a l'exposició 'Lloret, zona agrícola KM 0', que hi ha muntada a Can Saragossa. És una mostra del RRALL, Patrimoni Cultural i l'Arxiu.

Rafael Roig fent una visita guiada a l'exposició 'Lloret, zona agrícola KM 0' (RRALL)
Rafael Roig fent una visita guiada a l'exposició 'Lloret, zona agrícola KM 0' (RRALL)

Darreres Notícies

Aquest mes de setembre es podrà conèixer amb tot detall el passat rural de Lloret. Cada dissabte a la tarda es farà una visita guiada a l’exposició Lloret, zona agrícola KM 0, que va obrir les portes a principis d’any gràcies a una col·laboració entre el RRALL -l’Associació Recull Rural Artesà de Lloret-, l’àrea de Patrimoni Cultural i l’Arxiu Municipal.

servicios profesionales jimenez

Un membre de l’entitat, Lluís Ferrés, ha explicat que la mostra està dividida en cinc apartats: un dedicat a l’abast que tenien en el municipi els camps de cultiu i les hortes; un altre dedicat exclusivament a les hortes; un tercer titulat A l’ombra del pagès creix la vinya; un altre centrat en el bosc; i un últim que mostra com era una casa de pagès.

Una part de l'exposició 'Lloret, zona agrícola KM 0' (RRALL)
Una part de l’exposició ‘Lloret, zona agrícola KM 0’ (RRALL)

A cadascun d’aquests apartats, hi ha exposades les eines que el president del RRALL, Rafael Roig, ha guardat i restaurat al llarg dels últims anys.

“Per exemple, a l’apartat del bosc, trobem les eines per a la tala d’arbres, les que es feien servir per a la pela del suro, les carboneres…”

Lluís Ferrés

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, remarca la cura amb què el RRALL ha organitzat una mostra que assegura que és molt interessant per conèixer una part rellevant del passat de Lloret.

“És una exposició molt maca, sobretot per la cura amb què es tracten els detalls i com es mostra la forma de viure de la gent que treballa al camp”

Xavi Flores
Una part de l'exposició 'Lloret, zona agrícola KM 0' (RRALL)
Una part de l’exposició ‘Lloret, zona agrícola KM 0’ (RRALL)

La visita guiada a l’exposició Lloret, zona agrícola KM 0 es fa en català, tots els dissabtes de setembre, a les sis de la tarda, a l’edifici de Can Saragossa. Les places són limitades. Les entrades es poden adquirir a través del Museu del Mar, trucant al 972 36 44 54, o al web de Patrimoni Cultural

spot_img

El + Vist