Dimecres, 24 febrer 2021
10.8 C
Lloret de Mar
Mateixa feina, mateixos drets

Uns 3.000 docents d’arreu de Catalunya denuncien que no podran participar en les adjudicacions d’aquest estiu

Entre els afectats hi ha diversos lloretencs, que denuncien que el Govern no els ha donat el número definitiu a la borsa i això els podria deixar sense feina el curs vinent.

Mateixa feina, mateixos drets

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

Uns 3.000 docents d’arreu de Catalunya denuncien que no podran participar en les adjudicacions que es facin aquest estiu perquè el Departament d’Educació de la Generalitat no els ha donat un número definitiu a la borsa.

Per fer front al problema i pressionar el Govern a buscar una solució, s’ha creat la Plataforma d’afectats per la borsa 2019-2020, a la qual hi ha algunes persones de Lloret de Mar, com Míriam Pernia, que explica que els afectats són docents interins, que es van inscriure a la borsa el març de l’any passat per poder cobrir substitucions.

Des d’aleshores, la majoria han estat treballant. El 14 d’abril d’aquest any, la Generalitat va publicar la llista definitiva d’admesos i va atorgar un número definitiu a tots aquests docents, fet que regularitzava la seva situació. Tres dies després, però, va rectificar i va deixar sense efecte aquesta llista al·legant errors en la puntuació dels mèrits d’aquests professors. Segons explica Miriam Pernia, des que es va decretar l’estat d’alarma el departament ha de treballar des de casa i no té tota la documentació necessària a mà.

Però això no és excusa, segons els afectats per no atorgar-los un número tal com es mereixen. Miriam Pernia reconeix que el Departament d’Educació ha donat la seva paraula que resoldrà el problema un cop s’aixequi l’estat d’alarma, però, primer, no se sap quan serà això i, segon, no confien en què el Govern compleixi, mentre que ells, els docents afectats, han complert amb la seva feina de manera rigorosa.

Davant d’aquesta situació, el col•lectiu denuncia les greus conseqüències que tindrà, que suposarà un greuge comparatiu amb la resta de personal docent interí i que els pot deixar sense feina durant tot un curs.

Per això, demanen una solució urgent al Govern català i que els atorgui com abans millor un número definitiu a la borsa. La demanda la faran arribar avui mateix al conseller d’Educació Josep Bargalló, en una reunió que té prevista per a les quatre de la tarda amb els sindicats. El col·lectiu compta amb el suport d’USTEC-STEC, Intersindical CSC, CCOO i CGT.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a infantil i primària

El gruix de les restriccions actuals es manté fins al 28 de febrer. Les noves mesures entren en vigor el proper dilluns.