5.3 C
Lloret de Mar
Ambulància del CatSalut

Vaga indefinida dels treballadors del Transport Sanitari de Catalunya

Les aturades afectaran als usuaris de les comarques gironines i l'Alt Maresme

Ambulància del CatSalut

Darreres Notícies

Els treballadors de Transport Sanitari de Catalunya a la demarcació de Girona i l’Alt Maresme convoquen una vaga indefinida del servei.

Denuncien que les condicions en què han de treballar no són les adients i que impedeixen oferir una assistència de qualitat. Consideren que l’estat de les ambulàncies i les bases no estan ben preparades per atendre totes les persones que requereixen els seus serveis.

Adolfo Martín, membre del comitè de vaga, explica que han demanat a la Generalitat que obligui a l’empresa a complir les condicions del concurs i afegeix com a factors a millorar “les ambulàncies que estan en mal estat com, per exemple, vehicles que transporten a pacients i que estan a 40 graus perquè no tenen aire condicionat o les bases on reposen les ambulàncies que no compleixen els mínims requisits”.

Des del comitè de vaga, han volgut remarcar que les seves peticions no tenen res a veure amb millores salarials, sinó que són demandes socials.

Durant la setmana passada, van mantenir reunions amb els responsables de l’empresa, però no es va arribar a una bona entesa. Des del col·lectiu també critiquen que els membres del Servei d’Emergències Mèdiques i del Servei Català de la Salut no van assistir a aquestes reunions.

Donada la situació actual i fins que es trobi una solució, els treballadors faran vaga cada divendres, de 6 a 10 del matí i de 2 a 6 de la tarda. Tot i les aturades, Martín ha ressaltat que “la ciutadania ha d’estar tranquil·la perquè els serveis urgents estaran tots coberts. I els serveis de necessitat com poden ser els d’hemodiàlisi, quimioteràpia, radioteràpia o proves complementàries urgents, el servei estarà garantit”.

De moment, s’han convocat dues manifestacions per aquest divendres. De 12 a 1 del migdia, es concentraran pels carrers de Girona, amb punt final a l’edifici de la Generalitat. A la tarda, protestaran a la sortida de l’AP-7 a Maçanet de La Selva.

La vaga i les mobilitzacions s’han convocat a través de tres sindicats: CCOO, el Sindicat del Transport Sanitari de Girona i el Sindicat Independent i Demòcrata dels Treballadors de Catalunya.

spot_img

El + Vist