Dimarts, 26 gener 2021
11.6 C
Lloret de Mar
El grup de veïns a dins de l'escola Pere Torrent

Els veïns passen la nit tant a dins del Pere Torrent com a fora de l’Esteve Carles

Primera nit amb ambient festiu i nombroses activitats per impedir que precintin les escoles.

El grup de veïns a dins de l'escola Pere Torrent

Darreres Notícies

Es crea una plataforma digital de comerç per als establiments de Lloret

La futura eina s'ha exposat en el ple d'aquest dilluns, arran d'una moció de Força Lloret, aprovada per unanimitat.

Little Fish Shoes, de Lloret, millor iniciativa emprenedora de La Selva de l’any passat

Noelia Garvín es mostra molt satisfeta per rebre aquest reconeixement a la seva tasca artesana i creativa, que permet oferir sandàlies personalitzades.

A presó la parella detinguda a Saragossa per la mort d’una nena de dos anys

La parella, que té tres fills més en comú, havia residit a Lloret de Mar, on se'ls va retirar temporalment la custòdia dels menors.

Jordi Martí i Xavi Tibau participen del Rally Lloret amb la fita de pujar al podi

Jordi Martí explica que han fet diverses millores tècniques en el cotxe i que estan "amb moltes ganes" de competir, després d’un any complicat pels esdeveniments del motor, a causa de la pandèmia.

Últims dies per presentar les candidatures al premi Aurora

Aquest guardó té per objectiu reconèixer la tasca realitzada per dones o entitats que hagin treballat per millorar la situació de les dones a Lloret.

Els veïns de Lloret de Mar s’han organitzat i han passat la nit en dos dels punts de votació designats per aquest 1 d’Octubre. Es tracta de les escoles Pere Torrent i Esteve Carles. En el primer cas, els ciutadans han passat la nit a l’interior del centre educatiu, on han dut a terme diferents activitats culturals, musicals i de lleure. En el segon cas, han estat dormint al carrer a la porta d’entrada de l’Esteve Carles. No han accedit al seu interior.

A dins del Pere Torrent hi ha l’artista Neus Dalmau. Puntualitza que “no ens agrada la paraula ocupació” i explica que “des de l’associació cultural LEAD hem entrat una instància a l’Ajuntament per fer portes obertes a les escoles“. Conclou que “així ens afegim a la iniciativa de país, en defensa de les llibertats”.

Dalmau afegeix que “hem passat tota la nit” al Pere Torrent i “esperem molta gent al llarg del dia d’avui, ens ho hem passat molt bé”. Cal afegir que la cantada d’havaneres prevista aquest dissabte a la capella dels Sants Metges es farà al Pere Torrent, a partir de les 18 hores. La previsió és ser-hi fins aquest diumenge, dia del referèndum d’autodeterminació. 

Les altres seus designades com a llocs de votació de l’1 d’octubre -escola Pompeu Fabra i Biblioteca- no han estat ocupades aquesta nit passada. Però la previsió és que ho siguin al llarg d’aquest dissabte. La voluntat és impedir que siguin precintats.

Pel que fa al conjunt de Catalunya, aquest divendres moltes escoles han continuat obertes un cop acabades les classes i ho han fet en un ambient festiu. Tant les AMPAs com els 60.000 voluntaris inscrits en la plataforma Escoles Obertes han omplert d’activitats el cap de setmana.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.