11.1 C
Lloret de Mar

Xavier Pujol (institut Coll i Rodés), premiat per la Universitat de Vic pel seu treball de recerca

Ha consistit en crear una crema solar i la campanya de màrqueting corresponent.

Portada del Treball de Recerca de Xavier Pujol
Portada del Treball de Recerca de Xavier Pujol

Darreres Notícies

Xavier Pujol, estudiant de 2n de Batxillerat Científic de l’institut Coll i Rodès, ha obtingut el Premi Osona contra el Càncer, pel seu Treball de Recerca “El sol, un tatuador inevitable”. L’alumne lloretenc ha estat un dels onze guardonats dels premis que atorga anualment la Universitat de Vic, als millors treballs d’estudiants de batxillerat.

Amb el suport de la seva tutora Gemma Pujós, va plantejar un projecte tocant diferents àmbits d’estudi: des de les arts fins a les ciències, passant per qüestions de conscienciació social o salut. Ell mateix explica que el resultat va ser la creació “d’una marca de crema de protecció solar i la campanya de màrqueting perquè la gent volguès comprar aquesta crema“. Per elaborar aquest treball de recerca -que ha elaborat entre primer i segon de Batxillerat-, Xavier Pujol ha fet entrevistes a metges i ha parlat amb diferents farmàcies.

Finalment, la seva bona tasca li ha permès rebre aquest reconeixement. La nota obtinguda pel treball de recerca ha estat un 10. Ell conclou que ha estat “una experiència impressionant” i afegeix que ara estudiarà Biologia Humana a la Pompeu Fabra.

A la 22a edició dels premis Universitat de Vic, s’hi han presentat un total de 159 treballs, procedents de 129 centres de 32 comarques diferents de Catalunya. Hi ha 38 premiats en diferents categories, que rebran el guardó el pròxim 18 de setembre (si la situació de la pandèmia ho permet).

En concret, el premi de la categoria Osona contra el Càncer està dotat amb 5.000 euros. L’objectiu d’aquests guardons -els més antics de Catalunya en el seu gènere- és promoure i incentivar la vocació científica i el gust per fer recerca en els futurs estudiants universitaris.

spot_img

El + Vist