1.7 C
Lloret de Mar
La colla La Marinada en una edició passada

El Xino-Xano preveu repartir entre 800 i 1.000 botifarres a l’arribada del Carnestoltes

El Carnestoltes sortirà a les 19 hores del Puntet, passarà per l'avinguda de Vidreres i el carrer Sant Pere fins arribar a la plaça de la Vila.

La colla La Marinada en una edició passada

Darreres Notícies

Aquest vespre arriba el rei Carnestoltes, amb la colla La Marinada. La directora de la llar d’infants, Cristina Garrido, explica que els agrada participar en les activitats que s’organitzen al municipi. Per això cada any són presents al Carnaval. Tot i que compten amb un gruix de persones adultes fidels a la colla, la peculiaritat de La Marinada és que desfila amb molts nadons.

El Carnestoltes sortirà a les 19 hores del Puntet, passarà per l’avinguda de Vidreres i el carrer Sant Pere fins arribar a la plaça de la Vila. Com cada any, la seva arribada anirà acompanyada d’un sopar popular a càrrec del Xino-Xano. Un membre, Carles Carbonell, ha explicat que preveuen repartir entre 800 i un miler de racions. Els primers en passar seran els membres de la colla, després les persones disfressades i, finalment, tothom que ho vulgui. 

De cara a demà dissabte, al matí hi haurà el concurs de disfresses al carrer, mentre que a la tarda es farà la gran rua amb 15 carrosses i 5 comparses, que sumen 1.500 participants; a la nit, el Ball de les Dones al Casino, que arriba a la 31a edició. I diumenge al migdia es repetirà la rua i, a la nit, es farà ball amb l’entrega de premis. El Carnaval es tancarà dimecres de la setmana que ve amb l’enterrament de la sardina, també a càrrec del Xino-Xano.

Tota la programació, tant de Lloret, com de Blanes i Tossa, es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament.

La major part dels actes de Carnaval es fan al carrer i obliguen a efectuar un seguit de restriccions de trànsit avui, demà i diumenge.

La primera de totes afecta l’avinguda del Rieral. No s’hi pot aparcar des de les 6 del matí, una afectació que es manté tot el cap de setmana, fins diumenge a les 3 de la tarda. Tampoc no s’hi podrà circular aquest matí, dissabte a la tarda i vespre, i diumenge al voltant del migdia. Aquestes restriccions tenen lloc a l’avinguda del Rieral, entre l’avinguda Vila de Blanes i el carrer Senyora de Rossell.

A la riera, o avinguda Just Marlès, no s’hi pot aparcar durant tot el dissabte i fins diumenge a les 4 de la tarda. Els talls de trànsit es faran efectius dissabte entre el migdia i vespre, i diumenge de 10 a 4 de la tarda.

A l’avinguda Vila de Blanes, no s’hi podrà circular quan hi passi la gran rua. És a dir, dissabte a la tarda i diumenge al migdia.

Més restriccions. A l’avinguda Pau Casals, no s’hi podrà aparcar al llarg de tot el dia de dissabte fins diumenge a les 3 de la tarda. Pel que fa a la circulació, estarà prohibida dissabte tarda i diumenge al matí i migdia.

Pel que fa al passeig marítim, l’estacionament no estarà permès durant tot el dissabte i diumenge al matí. I la circulació es tallarà dissabte a la tarda i diumenge al matí.

spot_img

El + Vist