Dimecres, 3 març 2021
13.7 C
Lloret de Mar
Paperetes en unes eleccions (Vilaweb).

Avui es designen els membres de les meses electorals del 14F a Lloret

Després de la decisió judicial, el TSJC ordena continuar amb el calendari electoral.

Paperetes en unes eleccions (Vilaweb).

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

La data de les eleccions està en l’aire. El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) està pendent de les al·legacions que pugui fer el govern per defensar-se de la suspensió cautelar de l’ajornament electoral. Per això, el govern i també la Junta Electoral han reactivat tots els mecanismes perquè les eleccions es puguin celebrar el 14 de febrer.

El fet que es qüestioni jurídicament la data d’unes eleccions no té precedents i deixa tot un seguit d’incògnites. D’entrada, perquè la decisió no és definitiva. El que ha fet el TSJC no és resoldre el fons ni si les eleccions es faran el 30 de maig, sinó que ha donat resposta a la petició de suspensió cautelar del decret que ajornava les eleccions.

La decisió dels magistrats ha estat marcada per la prudència i, sobretot, per la urgència. Consideren que, si mantenien aturades les eleccions, després ja no hi hauria prou temps per preparar-ho tot per al 14F.

Amb el calendari de nou en marxa, els ajuntaments han hagut de reprendre els tràmits del procés electoral. Els consistoris hauran de procedir a l’elecció dels representants de l’administració i a l’elecció dels membres de les meses.

Per aquest motiu, a Lloret de Mar aquesta tarda es fa un ple extraordinari i i urgent per designar els membres de les meses electorals pels comicis del 14 de febrer. El ple es realitzarà de forma telemàtica (17h), atesa la situació actual de la pandèmia causada per la covid-19.

Ple municipal extraordinari soreig meses electorals de Lloret de Mar
Ple municipal extraordinari per al sorteig de les meses electorals de Lloret de Mar.

La intenció és decidir i comunicar la data de les eleccions aquesta mateixa setmana. En tot cas, hauria de ser abans del divendres 29, dia en què començaria la campanya electoral, si les eleccions es mantenen finalment el 14 de febrer.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.