Dilluns, 25 gener 2021
6.1 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 11 Gener 2021

Avui destaquem que es reprenen les classes a les escoles, tot i la recomanació dels experts de retardar la tornada. L’expansió de la pandèmia ha motivat les demandes de diversos científics, que han demanat als Departaments de Salut i Educació que s’ajorni el reinici de l’activitat educativa presencial a Catalunya.


Ho van fer dies enrere, a través d’un comunicat en què exposaven diverses dades, com ara que els infants i joves de 2 a 16 anys tenen més probabilitats de portar el virus a la llar. Per contra, des de la Societat Catalana de Pediatria es demana que el curs escolar segueixi de manera presencial. Afirmen que “la transmissió és molt més alta dins del nucli familiar que dins de les aules”.


Davant de les diferents opinions, el Departament d’Educació ha assegurat que estan convençuts que les escoles han d’obrir. Assenyalen que, en el primer trimestre de curs, 4 de cada 5 alumnes no han deixat d’anar a l’escola, i 9 de cada 10 docents no han hagut de passar cap confinament.

Avui parlem d’aquest reinici de les classes després de les vacances de Nadal, ho fem amb el regidor d’Educació, Albert Ferràndez.

Junts Contra l’AME afegeix dos punts de recollida de taps de plàstic i ja en té 28 en diferents municipis. La majoria són a Lloret i Blanes. Des de l’entitat agraeixen la gran col·laboració que estan rebent, especialment en un moment en què la recollida de taps és l’única activitat benèfica que poden dur a terme per la situació de pandèmia. Escoltem una de les membres de l’entitat.

En plana esportiva, explicarem que el Club Hoquei Lloret va caure derrotat a la pista del Lleida, per 7-3, en el primer partit d’aquest 2021. Per tant, els lloretencs continuaran en la zona de descens. Escoltem les valoracions de l’entrenador, Xavi Albet.

Sabem com han anat els primers dies de confinament municipal i com són els dispositius policials que es fan per controlar aquesta mesura. Recordem que, fins al dia 17, només es pot sortir del municipi per motius justificats, com anar a treballar, a l’escola, cuidar de persones dependents o urgències. Entrevistem el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais.

Acabem explicant que avui s’obren les inscripcions pels cursos de català, que es duran a terme entre els mesos de gener i març. La principal novetat és que, a causa de la pandèmia, es faran de manera totalment virtual. Parlem amb la directora de l’Oficina de Català de Lloret, Cesca Cornellà.

Darrers Programes

La història del pop-rock amb les cançons que s’han convertit en autèntics himnes. Dirigeix...
El contingut de la primera hora el forma les poesies que recita Lourdes Roca i la informació que ens...
L’actualitat musical i les novetats de la setmana, en una edició especial. Un espai...
Avui ens acompanya el rector de la Parròquia de Sant Romà, mossèn Martirià Brugada. Participa...
Avui ens acompanya el representant de la religió Islàmica a Lloret de Mar, Youseff Lyoussi.

DARRERS PODCASTS
A LA CARTA

Cocodril Club – 24 Gener 2021

La història del pop-rock amb les cançons que s’han convertit en autèntics himnes. Dirigeix i presenta, Albert Malla.

Ràdio Box – 23 Gener 2021

L’actualitat musical i les novetats de la setmana, en una edició especial. Un espai realitzat per Albert Batlle.

Religió Catòlica – 23 Gener 2021

Avui ens acompanya el rector de la Parròquia de Sant Romà, mossèn Martirià Brugada. Participa realitzant una pregunta a correu@novaradiolloret.org

Religió Islàmica – 23 Gener 2021

Avui ens acompanya el representant de la religió Islàmica a Lloret de Mar, Youseff Lyoussi. Participa realitzant una pregunta a...