20.3 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 13 Octubre 2021

L'informatiu matinal

Aquest dimecres us expliquem que 26 entitats de Lloret de Mar demanen la protecció de Sant Pere del Bosc com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Les associacions han entrat una petició al Departament de Cultura. Totes elles defensen que el conjunt monumental suposa un “testimoni del passat indià del municipi” i recorden que l’espai està molt degradat, a causa d’actes vandàlics i el pas del temps. Per tot plegat, demanen una “urgent restauració” dels següents elements: el monument a l’Àngel, les casetes de l’Àngel, el pedró de la Mare de Déu de Gràcia, la Creu de Terme de terrissa, la Creu de Terme de pedra i el Santuari de Sant Pere del Bosc. A més, també apareixen en el llistat el conjunt d’edificis de l’antic asil, el monument a Nicolau Font i Maig i les casetes de la plaça de Sant Pere, així com la font de Sant Pere del Bosc i la Torre de l’aigua. En l’escrit, les 26 associacions també remarquen que, tot i que el conjunt de monuments estan catalogats arquitectònicament per separat, se’ls ha de tractar com un tot. Assenyalen que “són elements part d’un recorregut processional”, tal com recull la fitxa del catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. En el programa d’avui donem veu al conjunt d’entitats. Entrevistarem el seu portaveu, Salvador Palaudelmàs.

Sabem com van anar les Jornades Europees de Patrimoni. A Lloret de Mar, hi van participar 2.344 persones, que van visitar diferents elements del Museu Obert de Lloret. Ho valorem amb una entrevista amb el regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores.

A la segona part, expliquem que es torna a posar en marxa el Voluntariat per la Llengua, el programa que ajuda a persones que volen aprendre el català a practicar l’idioma a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques, formades per un voluntari i un aprenent. Entrevistem la directora de l’Oficina de Català de Lloret, Cesca Cornellà.

Després, valorem el ressò internacional de la 25a edició del Festival MontPhoto. En els últims dies, portals de rellevància com el diari francès Paris Match o el britànic The Times han publicat els resultats del concurs que, un any més, s’ha dut a terme a Lloret de Mar amb valoracions molt positives. Parlem amb el director de MontPhoto, Paco Membrives.

I en plana esportiva sabem com es presenta l’inici de l’OK Lliga Plata, on hi competirà aquesta temporada el Club Hoquei Lloret. El primer partit arriba aquest diumenge a la pista de l’Arenys de Munt. Entrevistem el president de l’entitat, Josua Pérez.

Darrers Programes