Dimecres, 3 març 2021
13.1 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 26 Novembre 2020

Avui dijous avancem que el partit polític a l’oposició C’s, proposa entregar una ajuda econòmica als taxistes per comprar el material necessari per adoptar les mesures contra la Covid-19.

La formació taronja ha presentat una moció per debatre al ple municipal de dilluns vinent, en què demana que s’atorgui una subvenció de 600 euros als taxistes de Lloret perquè puguin comprar el material que necessitin per poder adoptar les mesures de seguretat pertinents per evitar contagis de Covid-19 quan estan de servei.

Parlem amb el portaveu de C’s a Lloret, Jordi Hernández, a qui també li preguntem per l’altra moció que presenta el partit, en què demanen una regulació sobre terrasses a la via pública consensuada amb el sector i que permeti mantenir l’ampliació que han fet aquesta temporada arran de la pandèmia.

Comentem també, les propostes de Lloret en Comú, que demana, d’una banda, que es doni suport a la commemoració del 25-N, Dia internacional per a l’eradicació de la violència masclista; d’altra banda, que se sol·liciti al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que revisi la situació del transport públic entre Lloret i Blanes; i, finalment, vol que es declari l’esport com a activitat essencial. Els detalls ens els dona el portaveu de la formació, Miguel Gracia.

El PSC aporta tres mocions a aquest ple. Una per exigir a la Generalitat que compleixi amb el finançament als centres d’atenció primària; una altra en favor de reduir l’escletxa digital en les persones grans del municipi; i una tercera moció per la creació de la Taula local de capacitats diferents i l’elaboració d’un pla local d’acció i atenció a la diversitat. Entrevistem al portaveu Francisco Pastor.

Finalment, escoltem la portaveu de Força Lloret, Lluïsa Baltrons, perquè el grup municipal també presenta dues mocions al ple de dilluns: una proposa la creació i gestió d’una plataforma on-line per al comerç de Lloret; i l’altra, pretén fer efectiva la conciliació laboral i la reudcció de la desigualtat salarial de gènere a causa de la situació provocada per la crisi del coronavirus.

En plana cultural, parlem amb David Teruel, del grup A Càmara Lenta, que ja té a punt un nou single que sortirà a la llum l’11 de desembre, però que avui podem escoltar en primícia a la ràdio de Lloret.

Expliquem que ha tancat Can Nitu, tot un referent del comerç local de Lloret de Mar. Després de 57 anys, en Joan i la Dolors de Can Nito han deixat de treballar en una botiga de tota la vida, on venien fruites i verdures a clients de sempre, que anaven a l’establiment a comprar, xerrar i passar una bona estona. Can Nito, però, no desapareix, ja que a partir d’ara se n’encarrega Anna Casado, neboda d’en Joan. Els escoltem a tots plegats, així com a alguns clients de la botiga.

El lloretenc Buba Junior farà un directe d’Instagram aquest divendres a les deu de la nit amb Ousman Umar, un noi que va arribar amb patera a Barcelona i que, després de molt de patiment i esforç, actualment té una carrera, un màster, és coordinador de Proactiva Open Arms a l’Àfrica i ha creat la seva pròpia ONG per ajudar els seus compatriotes. Escoltem a Buba Junior i també al propi Ousman Umar en declaracions al programa “El Cotxe” de TV3.

Acabem explicant que el Club Hoquei Lloret va empatar a 3, ahir al vespre, davant del Club Patí Voltregà. Sentim declaracions de l’entrenador, Xavi Albet.

Darrers Programes

Gràcies a una operació, en Jesús García va poder créixer 30 centímetres. Això li ha permès mesurar...
Avui destaquem que les terrasses de bars i restaurants de Lloret hauran de tancar a la una...
Recupera el Ple Municipal telemàtic de Lloret de Mar d'aquest dilluns 25 de gener.
Avui parlem de l'Ajuntament, que pagarà les beques menjador amb retroactivitat des del 15 de setembre. L'equip...
Els resultats i les classificacions dels equips i clubs de Lloret de Mar.

DARRERS PODCASTS
A LA CARTA

Amb veu pròpia – Jesús Garcia

Gràcies a una operació, en Jesús García va poder créixer 30 centímetres. Això li ha permès mesurar 1,49. En Jesús va néixer...

Bon Dia Bona Hora – 3 Març 2021

Avui destaquem que les terrasses de bars i restaurants de Lloret hauran de tancar a la una de la matinada, excepte en...

Curem-nos en salut – 2 Març 2021

A Nova Ràdio Lloret, cada dimarts també ens fem nostra aquesta recomanació. Per la Covid-19, Curem-nos en salut: el programa en què s’aborda...

Ple Municipal 1 de març de 2021

Recupera el Ple Municipal telemàtic de Lloret de Mar d'aquest dilluns 25 de gener.